Thursday, August 26, 2010

36 weeks suda ~

alhamdulillah sudah 36 weeks usia baby dlm perot ni..cepat je rase mase berlalu kan.. tgl lagi beberape hari nk ke due date.. 19/9/2010, tapi saye pesan kat baby, takyah la tgu due date, nk kuar time Merdeka pn di alu2kan..hehe..
bukan pe, sbb stat bulan 9 ni huby akan berpindah opis ke Damansara..waduh! jauh...time nk pg pagi2 tu, ok la lagi..nak balik tu kalo nk tgu die, berjinggut nak sampai ke pusat bandaraya ni..iskkk...rase mcam nak stat cuti awal..tp tatau la...pening2..mtk2 la permohonan tangguh sampai wife die ni bersalin di luluskan Ketua Jabatan die nnt..amin...
Alhamdulillah,xlupe nak memanjatkan syukur kepada Allah s.w.t sbb murahkan rezeki kami..hubby dah dinaikkan pangkat. rezeki baby org kate :) itu sbb la die kene transfer ke Damansara nun...
erm, baby sihat alhamdulillah, cian die kene berpose, tp takpela.latihan dr dlm perot ek cayang..kdg2 ngamuk jugak die. keraskan bdn. tp yg paling ketare slalu sedu. hehe. comey mmg comey la, tapi sehari 2,3 kali sedu. adui, mama die ni mmg kurang minum air la. buke pose sedap minum air manisss2 je..hehe. sori ye cayang..=)
hurm, las week checkup baby dah 2.5kg. uu..tatau la next checkup bape kg plak berat baby ni. org kate sedu cepat besa.hehehe.
akan update later.. semoga dipermudahkan dan kedua2 nya selamat ye.. amin..

Sunday, August 1, 2010

Kelas Coklat 01 Ogos 2010


Semalam, dengan bestnye saye pegi kelas belajar membuat coklat :) hehe.. btw, before ni pn dh penah buat utk doorgift mase wedding saye las year..tp itu hanye basic dan memandai2 je buat.. ;p ni konon2 nk menambah skill la yg tak seberape ni..

saye gi kelas kak Norizan di Wangsamaju , sgt2 besh dan cikgu yg baik berkongsi ilmu..dengan 2 org kawan yg join kelas ni.. even baru jumpe, dgt hapening la kelas smlm.. belaja cara2 nk temper coklat dengan betol, menghias.. tp disebabkan kepenatan, hias pn tah pape jadi tah.. :p kelas bermula jam 10, habis 7.30pm..hehe, lame gile kan.. pinggang dh sakit ya amat.. baby pn asik mengeras jek.. tak larat dh la ye baby..lame toi mama ni belaja, tak pandai wat gak tatau la..


oklah, nk share gambar coklat2 yg tak seberape.. ade yg terlupe amik la picture..rase dh amik sume dh.. ade juge yg tertinggal.. pasni nk praktik kan lagi kat umah.. so, if ade org order, konfiden sket kan nk jual :))








coklat oreo



coklat oreo lagik



Note: kamera hp je ni..sori la kurang menarik gambar nye :p