Sunday, June 13, 2010

Hospital Pakar AL-Islam


4 June 2010,


Pagi tu saye fon Hospital Pakar Al-Islam Kg Baru, untuk wat appointment ngn Doc Ros atau Doc Norlida..tp yg ade doc norlida.. dan nasib baik, saye bgtau prob n ade refer leter, saye leh la jumpe..if not, appointment dh penuh time tu.. nasib baik juga doc baik hati :)) nasib GL pn siap cepat, kami pn bergegas la pegi.. sampai tunggu dalam 10 minit, doc panggil masuk..n di interview serbe sedikit..doc cek nadi..n die tanye, slalu berdebar2 tak..saye pn jawap, kadang2.. so doc soh baring utk cek baby plak.. sbb die kate perot saye nmpak kecik utk usia 6 bln..haih..sgt berdebar..


bile doc ukur kepala, badan, kaki sume, doc ckp same ngan umur..alhamdulillah..lega rasenye..tp doc ckp mmg nmpak kekurangan air ketuban tu..so doc akan bg ubat, dan akan di follow up dlm mase sebulan.. dan doc kate dah nampak gender baby............... :) hehhe..insyaAllah menurut doc,

tp..akan double confirm nnt..doc ade tunjuk bird die..tp saye tak bape nampak la..xpuas ati plak.. so, saye kene menjage kesihatan ngan baik supaya air ketuban saye cukup dan baby saye sihat..mak nye juga sihat.. :))

Friday, June 4, 2010

Alkisah 3 June 2010

Semalam bersamaan 3 Jun 2010, perot saye sakit dr pagi smpai la ke mlm...saye pn tatau kenape..sakit, yg menyebabkan saye jalan slow n nk jln bongkok je rase..tatau nk gambarkan rase sakit tu, tp rase mcm sakit yg saye alami kalau saye sakit blakang. Incik husband plak OT smlm smpai 7.15, slalu saye gagah perkasa jalan ke Sogo, cuci mate..cuci duit..smbil tgu incik husband pulang..

tp smlm, saye sgt2 tak larat..jalan sket, duduk, asal nmpak kerusi, duduk..sampaikan tmpat parent tgu anak2 main mcm playground kat Level baju kanak2 tu pn saye TERJAH..huhuhu. dan balik tu Incik husband ajak gi Klinik yg biase saye checkup..risau kalau ade ape2..mule2 saye kate tak payah, tp tibe2 terdetik nk pg cek, hehe..terpakse die U-Turn balik..sampai2, bgtau doc masalah, doc scan..dan tgk baby sihat..aktif..alhamdulillah..tapi yg tak beshnye... doc ckp nampak mcm air ketuban kurang..so risau baby tak dpt gerak byk..SGT2 RISAU HOKEHH..isk2..erm..doc trus wat refer ke Specialist..

balik tu, husband trus cek intenet nk tau cmne nk atasi, ade yg soh minum air masak byk n air kelape, dan malam td jugak bergelen2 air masak saye minum, sampai sblm tidor 5-6 kali ke toilet..adeh.. hopefully sgt, lepas ni air ketuban akan mencukup utk baby..dan sihat due2nye..amin..

oklah..nnt saye hapdet plak ape kate docter pakar yg sy jumpe arini ye... dadaaaa~

Wednesday, June 2, 2010

blog berkarat2!


haihh~ kenape skang mood menulih ilang begitu saje? siyesss takde mood nk stat..tp ari ni saye gagahi jua menuleh blog yg dh berkarat ni.. ape nk stat cite ek? hurm..dh ilang skil menulih blog ni..ceh! mcm la b4 ni terer sgt.. ahakss..


hokehla..1st of all nk wish Selamat Pengantin Baru kat teman ku yg bernama Fara dgn pasangannya Firdaus..huhu.. nk dekat sebulan dh dorang kawen, 8 May 2010 aritu..tp sbb baru arini rajin, arini la announce kt blog.. heee.. yg frustnyer....... saye tak dapat tangkap gambar ngn tepanten sorang tu..! haihhhh...rugi2!! dh la tepanten tu sgt2 cantek.. terlampau ramai nk tgkp gmba ngn raja sehari dan saye & asben tak mampu nk tgu lame2 sbb kami dtg dgn baby, ank abg ipar saye..dorg sume dh tgu dlm kete, kesian memikirkan panas n watever yg dtg dlm pikiran, kami pn berlalu tanpe ade gambar ngn tepanten! isk isk... T____T xpela, nk wat cmne..dh pn berlalu dan semoga mereka berbahagia hingga ke anak cucu dan akhir hayat..aminnnn.. psst:: Fara, jage diri + dak kecik tu elok2 ek..heee...

Kedua2 tepanten kat pelamin yg tersergam indah


tgk tu ramainye peminat sdg menunggu huhu