Thursday, April 15, 2010

Birthday Mama~

Semalam Birthday mama..my mil.. abg ipar saye dh belikan Kek Secret Recipe..Tiramisu ape tah..huhu.. after maghrib sesi memotong kek bersame2 dak2 kecik seramai 7 orang dimulakan..hehe..bygkan betapa kecohnye dgn 7 org dak kecik tu...


hap+pening sungguh!huhuhu..



gambar ni dh cuba di rotate beberapa kali..tapi masih seperti ini bila di upload, nasib la.males nak layan dh.





itu die budak suke bogel!

tgk lilin bulat mate..hehe

yg sbelah mama tu, hilyah tgh tadah tangan bace doa..si kecik before khayra..
skang die sgt sensitip, sbb sume layan khayra zara,tak layan die sgt. die sgt manje ngn saye dan hubby.tapi bile ade khayra kdg2 terlupe gak kat die..:p
hubby saye jd mangse utk amik hati die.. :D
*****************************************************************
huhu..after tu sesi makan..tak smpat tgkp gmbar sbb pening dgn dak2 sume tu bershuffle..
lepas sume balik, kami bersiap2 ke kedai makan kesukaan famili ku ini.. kali ke 2 ke situ..di recommend oleh kawan kakak. kedai Sri Banjar Ikan Bakar. tp kiteorg panggil kedai lala..sbb lala die sedap. Lala masak Kam Hiong. tp malangnye smlm smpai2 agak lewat, lalalalala dh abih..spt takde makne ke kedai itu..yela, kiteorg pggil kan kedai lala,if takde lala.....isk..T_T dan memang saye mengidam nk mkn lala die tu.. kesimpulannya, akan ku repeat ke kedai tu..mlm ni jugak! hahaha..tak smpat snap gmbar..sbb kelaparan..hehe.
Menu semalam:
Ikan Pari(tuka) aka anak ikan pari - Feedback: tak sesedap ikan pari(isi) yg kiteorg order 1st time ari tu.
Sotong masak Kam Hiong - Feedback: tak sesedap Lala masak Kam Hiong
Sayur Kailan Ikan Masin - Feedback: takde perasaan..:p
Conclusion: pasni HARUS order:
Ikan Pari (isi) - 2 pinggan
Lala Masak Kam Hiong - 2 pinggan ---> \(^-^)/

Jumaat 16 April 2010

Hari ni baby saye sudah 17weeks.. sgt tak sabar nk tau gender diee..huhu..ramai yg dh bertanye..dh tau dh boy ke girl?hurm..lum tau lagi.. ari tu doc tak cube nk tgk pon, sbb kate die kecik lagi.. jgn risau ye..nnt saye akan kabarkan baby sy ni prince ke princess .. :)
mgu ni saye selalu sakit kepale..pening, lenguh kaki, lenguh blakang..mcm kawan2 saya termasuk Linda slalu ckp, saye ni kuat sbb boleh la lagi nk berjalan2 utk lunch hour or window2 shopping.. haha. sbenanye tak jugak. saye tak suke melayan bende2 ni..kalo sikit2 tu saye gagahkan jugak. sbb if saye layan kan, saye akan rase lagi sakit dan stress... tapi kalo dah tak tahan sgt tu, then saye perlu berehat.. spt yg saye buat pagi2.huhu.smpai opis saye akan tidor dlu kat surau..mase tak tentu..sbb ikot suke bile mate ni tak larat or ngntok.
mcm pagi ni saye tak ngantok, tp kepale saye pening.. stat ptg smlm pening yg teramat..ptg smlm lagi truk kot, bile saye tunduk bawah, dan angkt semula kepale ni terase berpusing2 je sekeliling ni...nasib hubby tak OT smlm. smpai umah ingat nk tido skejap, tapi ade baby khayra zara syiok plak melayan kerenah budak ni. baru 4 bulan,tp dh mcm budak besa..huhu..suke bile bogel..hahaha..tetttttttttt...sensored plak! kecik lagi takpekan..bile bogel, die akan joget2 dan senyum kat sume orang..hehe.comey2..jd tak sabar nk tgu baby dlm perot mummy ni kuar.. hopefully ank mumy sihat sempurna dan selamat..aminn..

Tuesday, April 13, 2010

Tidak Selesa~

haishh..ari ni perot sgt tidak selesa..mcm penuh semacam jek.. nak dok bersandar, takot plak org ckp..eh, rilex sgt dak ni..dok mcm bos.. dok kedepan menghadap pc ni lenguh plak..adoi..pg td pegi beli sarapan, perot terase terhuyung hayang ke kiri kanan.. terpakse la saye jalan slow-slow..pg td brekpes bihun goreng+telur mate+air laice.hikhik..pagi2 teringin nk minum laici. td ade rase samting in perot..tp slalu kat opis je die aktif..huhuhu..time dh mlm, org soh tunjuk sket kat papa die..takmo plak.malu lagi kot.
tp awal2 ni saye sgt kompius dgn pergerakan baby ni..kadang2 mcm geli2 je. kadang mcm die bergolek dgn laju dlm perot ni. tp betol ke tu baby..tu yg slalu saye tanye n kompius..tak sabar nk tau gender baby, nk shopping..tp org kate tak elok shoppe awal sgt. tp ade kate kalo ade sale, beli je..leh jimat. which one is better? anyone?

Tuesday, April 6, 2010

Update 16 weeks~

kenape la skang sgt mls menaip nk update blog ni..huhuhu..pagi2 ni nk merajinkan diri la cite sal cite yg dh basi..
***************************
so, nk cite sal baby lagi la.xde cite lain pon nk stori..
mcm yg saye stori dlm previous n3, saye pg checkup buat pertame kalinye..
first2, doc soh saye baring n die cek perot..tekan2 perot..senak gak la.
dan doc ckp, dh mcm 18 mgu ni..ok, takpe..kite scan dlu nk ukur die lagi nk tgk die mcm mane..
hehe..tu saat yg paling saye nnt2kan..
dh soh hubby standby ngn hp utk record ape ank mummy ni buat..hehe..
aritu tak smpat nk record, lupe n teruja..time tu syg tak record, sbb time tu die sgttt aktif..
tapi kali ni..die s.l.e.e.p laa...huhu..dapnye die tido..doc kejut pon takmo bangun..
lega dapat tgk die membesar, sihat dan dah ada tulang belakang, nmpak jantung berdegup2..comey lg..doc kate lum leh nmpak jantina lagi..sbb tecik lagi dak ni..
so, die tido dr awal scan smpai abih, so yg hubby record hanya die tido.hehe.
next checkup jgn la tido syg....mummy nk tgk menari2 cam aritu.. =)
oklah..tu je la cite tentang baby dlm perot ku ini..
tekanan drh ok, air kencing ok..berat naik 0.5kg..huhu..dh 56kg berat ku.. ahakss..gumuk..
time nk amik drh, urat tak timbul2..haish..mmg saye mempunyai mslh nk cr urat ni.
akhirnye pas cari2, doc cocok kat lengan dan saye tak pandang langsung saat die mencucuk jarum tu. yg saye tau, saye tanye doc kuar drh tak?huhu. las2 tak kuar drh sikit pon..ishk2..
tak sbr nk checkup next month, moga jantina ank mummy ni dh nmpak =)
jgn shy2 tau baby..kasi tunjuk! hehehe
******************************************************************
Notes: semoga saya menjadi lebih rajin pasni nk update blog (^-^)