Sunday, February 28, 2010

Hye sume =)

setelah lame menyepi, ari ni nk wat n3..huhu.

bz las week takde kat opis n tak berape sihat.

ari ni ade kat opis nk menghabihkan keje2 tertunggak, sbb kamis da nak pigi bercuti :))

mengambil kesempatan ni nk post n3 sket..

...


Sabtu hari tu saye ke Kalumpang Resot. Family day opis hubby ku. bertemakan Back to Nature, seswai la buat kat situ. penuh dgn tumbuhan2an dan pokok2. ade sungai boleh mandi manda. tapi sayang nye saye tidak dibenarkan mandi..isk2. dah la ari panas after family day tu, hubby dan kawan2 dh berendam sakan, saye kene la rendam kaki je.kaki je la sejuk.
...
sbb org kate tak elok berendam or swimming time pregnant. tatau nape. mungkin bb tatau swim lagi kot. hehe. kot sape2 ade pendapat tentang ni, share2 la kat sini. sbb saye mmg takde idea kenape takleh mandi sungai or laut time preggy ni..





n dikesempatan ini, saye nak war2kan yg saye dh update Shawls Collection saye :) pelbagai jenis shawls menarik and gorgeous tauu! murah2 je. jom la singgah =)

okies, till jumpe next entry yaa ~ daa~


Sunday, February 21, 2010

Pulih

Blog saye baru pulih. tp byk bende dh ilang. huhu. nk kene cari semule. sori ye kawan2 yg saye dh link tu.nnt saye link balik.

tapi kan, kenape nuff saye asik tido je ek? takmo iklan dh kat page saye ek??hukhuk =( sampai ati kan.

okeyla, nk bawa diri dulu, jumpe lagi dlm n3 berikutnye daaaa~

Thursday, February 18, 2010

Ape dah Jadi????

adoi..ape jadi ngan template saye ni..isk..tu la memandai nk tuka..pening tol nk cari template yg ok ni..isk..

korang takde ke web yg ade template cun2 n senang nk upload???tolon leee...


cuti raye cine saye ke mane?

KUALE LUMPUR - LUMUT - KUALE KANGSAR- KUALE LUMPUR

hehe..beshh..nnt saye uplod gamba..kabel tak bawak. ari ni plak superb bz kat opis ni. time ade kat opis ni takde org nk carik pon kan. time takde bertalu2 fon berbunyik. tah phm aku! huh! mmg bzz...

tapi, tak bape nk bes la cuti kali ni. panas terik dan saye diserang ruam2..huu,abih badan ku. mcm terbakar dah akibat menggaru. EH! layan pe garu2 ni. layan gak la azab nye kan. boh ubat mlm td rase nk menangis dh terlampau pedih akibat menggaru. hekhek. padan muke kat diri sendiri. sampai tertidur sbb telampau pedih. isk isk. tp tak penah menyesal menggaru. ari ni gatal, garu2 lagi.hakhak...

gi jumpe doc ptg smlm, doc kate "saye bg ubat . tgk kalo die susut, sbb skang ni musim panas, tatau la ni alah ke x. ramai gak nak ruam time2 skang ni. kalao alah, maknenye sampai bersalin la awk kene ruam ni".huuu..tunggu dan lihat je la...

Wednesday, February 10, 2010

Dolu-dolu..


hari ni tergerak ati nk bukak Friendster semula setelah berkurun2 lamenye tak bukak. nasib baik masih ingat pasword. banyak gamba2 dulu, buat saye teringat zmn mude2 bercinta ngn hubby.hehe. alhamdulillah, akhirnye sah menjadi suami. jumpe jugak gmba kek saye buat khas utk die :)



kek coklat saye buat ..hehe
yg paling sedih ade plak gamba kucing kesayangan saye 'tami'. dh meninggalkan saye setahun lebih dh kot. tak penah saye ngn mak saye menangis sbb kucing mati. tapi tami ni membuatkan air mate saye turun berhari2 lepas pemergian die. mmg sgt rapat n manjeee ngn family kiteorg. die la teman mak saye mase mak saye sorang2 kat umah. mak dah pencen time tu.hehe.die nakal, pening jugak mak saye layan. tp sbb die manje..nakal die sume jadi tak kesah.



balik je keje mesti saye main2 ngn die dlu, die menyorok dalam pasu, sume keletah die saye terbayang lagi..isk, sedih bile teringat saat2 las b4 die pegi. :(( smpai ari ni kdg2 saye teringat kat die, saye slalu ckp kat hubby 'Rindu tami la...' dan die slalu jawap ' abg kan ade' (^_-) nk mengalir airmate mase ngah taip kesah ni..hukhuk




nie la die tami ..(-_-)



kejap sangat die ngan kiteorg, actually tami ni saye jumpe dalam kotak org buang mase pg slyg mall ngn hubby *mase tu bf gf lagi kot* dlm kotak tu rasenye ade dlm 5 ekor..sume itam..hehe..tp yg sekor ni paling bising.saye kesian sgt ngan dorg, jadi saye amik la sekor yang macam aktif gile, mcm merayu2 je die. bawak balik. mase tu kecik lagiii..mate pon belum bukak sepenuhnye.

balik2, saye kesian plak die takde kawan, ajak hubby gi balik kat situ ingat nk amik lagi sekor, tgk2 kotak2 tu dh ilang.haik..takpela, so saye bela die je la.hehe.nnt saye uplod lagi gmba die mase kecik2.sgt comey n kuat gigit. bulu gebu dh tau time kecik2.macam hamster pon ade. :) rinduuu sangat kat die..(-_-)

Tuesday, February 9, 2010

A bit Confiusinggg.

Semalam saye ke Klinik PUSRAWI buat pertame kalinye untuk cek perot saye yg hari2 sakit. psttt..bukan pertame kali gi Klinik, pertame kali ke PUSRAWI. baru soh hubby tuka panel Klinik yg cekik drh tu, scan biase mengalahkan scan 4D..smpai 100++ termasuk rundingan yg tah pape tu..ish..so saye mengambil keputusan bijak dengan membuang panel itu dr list kami.hekhekhek. pdn muke.

saye sebenanye takmo dah gi klinik, sbb slalu sgt saye gi klinik. takot lak opis hubby ku quiry nape slalu sgt minah ni gi klinik. tp sbb org kate ank 1st kene jage, so dengan rela hatinye smlm saye pg lah..quiry pon quiry la. hubby pon nk gi amik ubat, so sekali harung je la.

So, smlm scan mmg sgt JELAS dh nmpak bentuk mcm kacang, tp bile dokter tu ukur 7 minggu..haik! las 2 weeks dokter klinik tutttt pon ukur 7 minggu, tp mase tu mmg tak nmpak ape2 di dalam kantung tu..cume die ukur 7 minggu dan ukur lagi skali 6 minggu. macam mane tu? dan die ckp dh ade hearbeat.saye pon iyekan je la..sbb die dokter kan. dokter smlm pon takleh nk bg ape2 komen, sbb die kate;
"if awak 1st time scan kat sini, saye boleh cakap baby sume ok, sumeee ok. tapi sbb before ni awk dah scan, dokter tu bgtau las 2 weeks pon 7 mgu jugak and dah ade heartbeat saye takleh nk cakap ape2. awak gi scan tempat ari tu, or dtg lagi 2 mgu kat sini nak tau perkembangan baby macam mane k dan nnt bawak skali print scan kat klinik aritu .."


aisehh! ape yg berlaku ni. tapi saye sedikit lega sbb akhirnye dh nampak seketol die kat situ.hehe. Hopefully yg teramat sangat, lagi 2 minggu akan nampak lebih jelas dan baby berkembang dengan sihat,baik dan sempurna..Aminnn...

bukan kembar tau.view 2x dokter tu buat :p

Lecka Lecka

hehe..saye ade kegemaran terbaru..aiskrim strawbery dr Lecka Lecka..sedappppppp!!!



hari isnin ari tu ondaway berjalan ke ofis hubby singgah SOGO, dan singgah trus Lecka Lecka.. actually b4 ni tak penah pn makan. dan saye terus pilih perasa strawberry. sedap smpai tak sempat nk tgu hubby bg rase.hehe
dan semalam saye beli lagi :) beli yg sederhana, dan bleh bg hubby rase. hehe. tp die rase sikit je. yg lain saye abihkan.. hehe..ni picture yg sempat snap smlm.

Monday, February 8, 2010

Susu Anmum


Saya dah stat minum susu ANMUM Materna..tapi main ngelat ket. beli chocolate.huhu. tak kesah pon kan? janji susu namenye. :p kalao chocolate, sedap n laju ket minum. kalau plain, takot segelas 2 tak lalu dh :[ setiap hari ikotkan minum 2 gelas, tapi kalau weekdays saye tak sempat pon nk minum pagi2 b4 gi keje tu. gerak dr umah 6.40am. tak sempat pon nak buat. weekend mmg minum 2x la. breakfast skali, dinner skali :)
untuk2 ibu mengandung, cuba la minum anmum. tapi menurut kata kawan saye Nieda, tanye dlu dokter, jgn macam saye. main redah minum je.
  • ia bagus untuk perkembangan fetus.
  • mempunyai calcium yang baik utk tulang, sbb baby ni akan amik calcium kite. so kite perlukan lebih sikit calcium dr biase.
  • ade asid folic, Gangliosides, dan Essential Fatty Acids

What makes good brain food for baby in tummy?

Folic acid: Folic acid is an essential B vitamin that pregnant women need to reduce the risks of brain and spinal defects in their children. The fact is everyone needs folic acid as it helps the body make new cells. For pregnant women, the need increases because folic acid also helps to combat anaemia, miscarriages and premature deliveries. However, in reality, only 3 out of 5 women get sufficient folic acid during their pregnancies. So it’s important for you to up your folic acid needs and you can find this essential nutrient in leafy green vegetables, dried beans, peas and of course, Anmum milk.

Gangliosides: Gangliosides are lipids that help in the development of your child’s brain functions, especially the synapses or connections. The more the cells of your child’s brain connect, the more potential his brain has for learning.

Essential Fatty Acids: EFAs support your child’s brain development, especially his eye functions. Your child cannot make his own EFAs, so he has to rely on your diet to get what he needs.

Did you know?

Anmum Materna is high in folic acid, a nutrient clinically tested to support the growth of your foetus and reduce its risks of birth defects. What’s more, it also contains Gangliosides, essential fatty acids and Sialic Acid – all of which play important roles in the mental growth of your child.

Just two glasses of Anmum Materna a day give you 100% of your daily folic acid and 50% of your iron needs. Best of all, it has reduced fat and lactose, and loads of nutrition.

Take one glass with breakfast and one glass at bedtime, and feel confident that you’ve given your child the brain food he needs! -source-

Thursday, February 4, 2010

2 months Annivesary

hari ini genap 2 bulan saye dan hubby bergelar suami isteri :) bb dalam perot pon dah 2 bulan. hehe. bunting pelamin :) tak sangke secepat ini, tp rezeki Allah S.W.T mane kita boleh tolak kan? bersyukur (^-^) MyEm0.Com


tak sabar nak tgk perkembangan baby ni..hari2 mummy ngan daddy die ni sembang2, soh bb membesar dengan sihat, sempurna dan jadi anak yg baik.huhu.. daddy die nak anak lelaki, sbb die kate bia boboy 1st, leh jage adik2.huhu. saye plak kalau boleh nak gigirl, tapi tak kesah pon. Ketentuan dari Nya. kite tunggu dan lihat je la nnt kan. boy ke girl?MyEm0.Com


Alhamdulillah, hari2 sepanjang bergelar suami isteri dipenuhi dgn penuh gumbira, ketawa, kadang2 je emo. MyEm0.ComSemoga perasaan sayang menyayang ini berkekalan hingga anak cucu dan akhir hayat. Aminnn..

Wednesday, February 3, 2010

No Special Mood

Ari ni saye rase sangat tidak sihat kerana pale dan perut saye agak pusing..loya, perot masuk angin mcm tak mkn. padahal dh byk mkn dh.tak cukup kot.mungkin kene letak stok biskut kat opis ni. coklat ke.ari2 biskut pon boring jugak.huhu. perot kene senantiasa berisi. skang ni pukul 4.19pm saye dah lapa.padahal baru je makan bersama cik chee chung kat Ani Sup Utara td.mkn nasi lagi..



kalau saye tak mkn, perot masuk angin, bile perot saye berangin dan berbunyi2 lagu Jai Ho saye sakit pale, saye rase nk muntah.. jadi saye kene makan. FULLSTOP.

NOTA: tak sihat, nak tido je, sblm tido kene mkn dulu :)

Monday, February 1, 2010

Susu Lembu yang Fresh


hari ni saye tapau susu lembu yang fresh dr ladang. hehe. hubby saye sukeee ngat minum, saye slalu tanye die..takde bau ke?hehe.bau lembu ke. die kate sedappp.. so ari ni saye tergerak hati nk tapau susu ni bawak ke ofis pas sarapan ngan die. tp main ngelat sket la..letak gule..hehe dap gak.takde bau.kalo panas2 mesti lagi sedap..ni td perot dh full, letak kat ofis minum skarang kompem la dah sejuk kan. bile dah sejuk saye rase tak sudi nk minum. ahakss..kalo sejuk peti ais sedap la gak kan. so ape nk buat dgn susu ni yek? membazir je. simpan la kot. balik kang kasi panas kan??
kenape tibe2 tergerak minum susu ek? sbb las sunday MIL tanye dh stat minum susu ke belum? die soh beli ANMUM.kene stat sekarang. so, hari ni saye akan beli la susu ANMUM. bagus utk baby dan mak baby, sbb baby membesar die akan amik calcium mummy, so nnt mummy tak cukup calcium, cian mummy kan. (^-^)