Sunday, January 31, 2010

Selamat Hari Wilayah Persekutuan

Hari ni KL cuti. saye cuti, tapi hubby terpakse berkeje. cian saye. di hari cuti memerap kat umah. Last Saturday pon die keje tapi saye ikot. dan pergi berjalan2 ke Sogo, pasar mlm Jalan Tar.. lame tak pegi. dan sedang jalan2 cari mkn, saye terjumpe la SPRING POTATO..sangat menarik perhatian saye..


tatau la korang maybe dah penah dengar, tp percayelah inilah pertame kali saye jumpe makanan ini dan saye sbg penggemar kentang kompem la nak cube kan. ade pelbagai perisa. tapi yg saye dapat ingat BBQ and Cheese. saye pilih cheese..:)





bagi yang nak memulakan perniagaan pon disediakan mesin dan perkakas2, korang gi la layari web dorang ni.. Spring Potato .saye rase masih banyak peluang sbb ramai yang tak kenal lagi dgn spring potato ni..ehe. pasar mlm kat umah saye pon belum ade lagi.huhuhu..


akhir kate,

Thursday, January 28, 2010

Jangan Tegur Lagi!

hehe..title post yang agak mengelirukan. itu hanye lah tajuk cite SERAM @ TV3 yang kini menjadi kesukaan, kegemaran saye dan hubby :) saye la ni ajar hubby tgk cite ni.ahakss..

tak sabar nak tunggu setiap hari Khamis jam 9.30mlm.

Mengisahkan sepasang suami isteri, dimana mak si suami(Eizlan Yusof) xsuke kan menantu nye dan sering membuat pelbagai percubaan untuk memisahkan si suami dan si isteri (Rebecca) dan ingin menjodohkan si suami dengan seorang Dokter aka bekas kekasih si suami (dilakonkan oleh Aida Aris). Pelbagai cite seram timbul dan kekacauan yang berlaku di dalam rumahtangga si suami dan isteri tersebut.cite lagi? sile la tgk ye..

source

P/S: cepat la ari kamissss.. :) tak sabaa nk tgk episod seterusnye..ngape la buat seminggu sekali je..isk2..

Monday, January 25, 2010

Aku Rindu Sayang Kamu (^__^)

saye sangat rindu same si hubby ku di saat ini.hukhuk.jangan la nak meluat sangat. saye suke, jadi saye tulis.tak suke jangan bace :p ahakss.~

ari ni nk p dating lagi la. ke mane plak ek. smlm dh gi Old Town, mengidam makan Asam Laksa Old Town.sedapppnye laaa. teringin plak nk makan lagi.ade sape2 nk gi lunch ni?huhu. ni gambaran makanan semalam. saye punye hanyalah Asam Laksa dan Ice Chocolate.yang lain milik si dia.huhu. lagi 1 xsampai lagi mase ni. French Toast kesukaan bersame :)


Disebabkan rindu dan sayang, lagu ni asik terngiang2 di corong telinge ni.hukhuk.

AKU RINDU SAYANG KAMU - BLACK MENTOR

Siang dan malamku kini menjadi satu

Terasa sedihku bila tiada mu

Apakah ini dinamakan cinta oh

Menjadi aku yang punya

Apakah kau dah tak sepertiku

Rasa hari-hariku tak menentu

Bagaikan lilitan terikat di jantungku

Terasa sungguh

Aku rindu sayang kamu

Matamu aku cinta kepadamu

Sayang kamu

Apakah kau rasa sepertiku

Rasa hari-hariku tak menentu

Bagaikan lilitan terikat dijantungku

Terasa sungguh..........

Sunday, January 24, 2010

Scan Part II

tajuk ari ni terus meloncat ke Part II ek..sbb Part I saye cite dalam ni je la..sbb sket ngat.huhu..
saye scan mase saye ke klinik dekat area rumah. mase tu scan sbb sgt kompius dgn tarikh las piyed. saye mmg tak penah catat pon tarikh piyed saye :p Mule2 dokter mcm tak nak scan, die bgtau kecik lagi ni. tp sbb saye nk sgt tau usia die,saye berdegil nk scan gak.Dokter scan bgtau rahim besar dr normal, tp cari punye cari xjumpe dot nye pon.doc kate selalu kalau 6 minggu da boleh nampak 1 dot. hukhuk. sangat keciwaaa..doc kate dtg scan lagi 2 mgu..T__T
ha..ni baru la masuk topik scan part II ni, so hari ni 8 mgu kalo ikot yg saye assume la.. saye ke klinik utk scan. tp bukan klinik yg same.klinik lain pulak. tunggu punye tunggu around koi 11 baru masuk. doc bgtau kene penuhkan pundi kencing baru nmpak dgn jelas. minum air berbotol kat lua smpai rase nak termuntah. sbb minum byk2 at one time.air berperisa takpe gak,air masak ni lemah betol laaa. agak2 dh penuh perot, doc pon mule kan scan, saye doa byk2, kali ni mintak2 nmpak dah. akhirnye nampak kantung bb. tp doc cakap patot heartbeat n fetus dah boleh nampak, die cari2 tapi tak jumpe gak...T__T at last, die kate dtg semule nextweek untuk confirmkan..tak suke condition seperti ini. semoga nexweek dah boleh nampak bb and dengar heartbeat die..aminnn.. (*-*) Doa2kan semua sihat, selamat dan sempurna ye :)

Friday, January 22, 2010

Tidak Stabil


huuu..semakin tidak stabil di kala ini. pagi2 sangat mengantok. aktiviti wajib setiap jam 10pagi, tdo dan merehatkan diri selama 15minit. :)



ari ni plak terase loya yang teramat sangat. jenuh ku tahan supaya ape yg ku makan dan berada dalam perut ni sentiase berada di dalam sihat sejahtera.



tak penah2 semenjak saye keje di dalam sektor awam ni, hari jumaat aku tidak kemane2, dan hanya tidor.hari ini dalam sejarah.hahaha. tido selame 1 jam dan kemudian meneruskan perjalanan pg makan bende yang diidam2kan dengan mamai. macam diawangan. jumpe kawan saye, Has mase dlm lif dan die sempat tanye, "macam mane perasaan?" disebabkan mamai dan tidak larat saye jawap "nape tanye skang, lainkali la tanye.tak larat nk jawap" ahaks.tak tau kenape jawapan sebgitu rupe leh kua dr mulut saye..sori ye Has.sangat in mamai condition tadi. :p




Ramai yang bg kata semangat soh sabar, pembawakan budak.thanks memahami. tapi mmg sangat letih during this 1st trisemester. yang penah melalui je memahami lebih mendalam kot ek.

Wednesday, January 20, 2010

Buah-buahan tempatan

Semalam hubby saye tak OT, my MIL pesan soh cari buah delima. baik untuk bb.so, kami singgah la NSK balik tu. smpai je tempat buah, buat pertame kali nye, saye jadi rambang mate kat buah2an..huu..sangat pelik. tak penah pon sebelum ni saye sebegitu rupe.

saye sambar buah Delima, Mangga, Dragon fruit & Mata Kucing. rase macam nak kaut banyakkk lagi buah2 kat situ tp pk cukup la dulu. nnt bile teringin singgah beli lagi. buah2an je smlm cost RM 60++. mmg tak pernah berhabis sebanyak itu untuk buah2an saje tau. tp mmg saye sangattt suke & puas hati dapat borong buah2an smlm.






dapnyee..tak sbr nk balik umah nk mkn buah2 ni.. :p

Emosi

Skang saye realise emosi saye semakin tidak stabil. cepat nak nangis. cepat marah. cepat penat. cepat rase lapar. cepat tido. huhu. cian hubby saye. hopefully he understand. saye bukan sengaje nak berperangai sebegitu rupe. T__T Sumpah tidak sengaje tau.

source here

Hopefully, lepas ni emosi akan menjadi semakin hari semakin ok. cepat tido tu takpe,cepat marah n nak nangis tu yg takleh tahan. T__T'

notakaki: perkataan hari ini: c.e.p.a.t :)

Tuesday, January 19, 2010

Alhamdulillah ~


Alhamdulillah. Rezeki Allah S.W.T. (^-^) tak sangke ade bb dalam perut..Bunting Pelamin org kate.hehe. sampai 3x saye buat urine test.

  • 1st mase jalan2 kat Cathay Damansara nak gi tgk AVATAR. mase tu saje2 beli. sbb tgu period yg tak kunjung tibe. firstly kua 1 line, okla. after gi makan, saye keluarkan balik tibe2 ade 2 line dh. saye dan hubby assume takde ape2 la.mungkin tester tu rosak. huhu.:p

  • 2nd beli Khamis lepas, itu pun setelah dihasut oleh kawan saye yg preggy gak, Shidah soh test lagi.so saye beli yg extra mahal dr 1st time la. kali ni, terus kua 2 line. time ni dalam keadaan samar2, caye ke tak caye.huhu.

  • 3rd time terus ke Klinik. dan di sane saye buat lagi skali UPT, and its +ve again..ahah..amik, tak caye sangat.Doc kate mase ni bb kecik lagi.sebesar kacang.sangat kecik wahai bb ku.. :) membesa pasni dengan sihat dan cargas ekk.. :)

tapi takot jugak bile teringat effect mase sakit perot disebabkan angin tu, saye mintak hubby ngn mak urut.mintak2 takde ape2 jadi kat bb tu :) Kalo ikotkan doktor, dah 7 minggu. dah sebulan 3 minggu.

Mintak2 kedua2nya sihat dan selamat. Aminn... :) doa2kan ye korang.

Monday, January 18, 2010

Saya Sudah Pulang~

Alhamdulillah, sudah selamat sampai di Semenanjung semalam jam 3.45ptg.huhu.puas dapat jalan2 kat sane. sbb ade TG yg bawak.if not, sesat melarat la rasenye.

gamba saya tak transfer lagi. nak cite kene bersame gamba kan. baru menarik.hehe.bagi pre-tengok dulu la.mane yg ade dlm henpon..huhu


"Now Everyone Can Fly"


Ondaway jalan2

@ hotel

Thursday, January 14, 2010

Fly to Kuching, Sarawak 16hb-18hb Jan

Saye sekeluarga bersama hubby tercayang akan ke Kuching tomorrow morning. hopefully saye sihat la disane.Amin..ari ni Mc. pening kepale. so, tak dpt la nak apdet blog kan. balik je nnt saye apdet la. Take Care ye korang.. Muaaahhssx

Post-Mortem Majlis 5 dan 6 Disember 09



Disebabkan saye terpakse tunggu hubby saye abih OT jam 7 suku, saye dok la stay kat ofis ni berblogging. nak buat postmoterm sket utk kenduri side saye.btw, sume berjalan dgn lancar, alhamdulillah..MyEm0.Comtapi satu je buat sayeee tidak berpuas hati ialah dengan catering saye itu. ape yg mmg saye idam2kan tu la yang die boleh terlupa nak letak / bawak / or whatever it is..gerammnyee! MyEm0.ComCarpet merah! Pintu Gerbang! Bubur Kacang! Haih~ ape korang wat ni..ape yg korang ingat ni..pelik betol la. nasib boleh di refund dan ditolak ape barang2 yg die terLUPE tu. tp yg pasti saye sangattt RALAT tak de red carpet & pintu gerbang tu tau x wahai catering?MyEm0.Com mase berarak tu, saye nampak aik???mane carpet merah ku? lalu sebelah catering saye tanye dak catering tu, mane carpet merah? boleh die buat muke blur. patotnye ade MyEm0.ComMyEm0.Com.nasib baik tengah berarak, kalo tak abih la dorg kene ngan saye.mak saye pon tak perasan ketiadaan karpet tu..iskk.dahla, malas nk ingat bende yg tak bes ni. pos moterm mekap plak la pulak. Mekap dari SeindahWajah sangat2 memberangsangkan!!MyEm0.Com due2 majlis sangat superb tau kak win..MyEm0.Com thankss so much!


Goodies back sold out~ huu..ready kan around 800-900 bag. termasuk VIP. tapi abih.mintak maaf ye sape2 yg tak dpt MyEm0.Comtp mane yg saye dpt tau tu, saye gantikan ngan bunge telur.

tapi overall nye, sangat2 berpuas hati...even ade la dlm 2% yg merosakkan mud.but its ok, ramai sangat kawan2 yg datang! kawan2 skolah rendah, skolah menengah, matrik, upm,rakan2 sekerje MOTOUR (wlpun rase ade 2-3 org je dtg, takpela..faham~ MyEm0.Commereka bz), rakan2 sekerja JKM (bos dept saye pon datang tauuu..) dan rakan2 lain..tq sangat korang! cayanggg korang! ilang stress pasal 2% tu..MyEm0.Comnah! untuk korang sume..meghelippp!~hehe. cukup la pos-moterm untuk kali ini ye.kalo ade lagi nnt saye continiue part II plak keyh..MyEm0.Com

Wednesday, January 13, 2010

#01 - Lirik Lagu Hari Ini

Lirik Lagu Teruskanlah - Agnes Monica
Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali..
Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beriKesempatan
Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku
Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu
Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta buta
Kebutuhan mu
dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau.. kau begitu
Teruskan lah... teruskan lah..

Tuesday, January 12, 2010

[Continue] Kisah Pre-Honeymoon 10 Dis - 12 Dis 2009

da jumpe semule MMC..so kite kontiniu la ek..sebelum cite ni jadi extraaaaa basi.. :p
2nd day
Lokasi jalan-jalan: Pavilion
Sebab: nak redeem prize menang dari In-Trend


surat kemenangan hehe.

sampai je, kiteorg terus serbu kedai You Tiao pekena chakoi, Tau Fu Fah, Soya Bean..


dappnye laa..terlupe tujuan utama nk gi redeem hadiah.

-before-
jengjenngggg..


-after-Ups..!hahahaah..dilicinkan oleh hubby saye.

after kekenyangan, jalan2. snap picture.pg redeem adiah.


ondaway to SOTHYS.

hasil kemenangan :))


Inilah hasilnye..mahal2 betol barang2an nye..tak mampu nak beli.kali ni jela pakai .hehe

xcaye mahal? jap.


haa..kan.saye lupe nk amik gamba kedai itu.hubby kene halau kuar dr kedai, sbb guard tu kate women only.hahaaa


ni b4 pegi.posing jap. ni la umah Maksu hubby saye.
lokasi Pre-Honeymoon kami. ahaks~

Sunday, January 10, 2010

Kisah Pre-Honeymoon 10 Dis - 12 Dis 2009


cite dah basi..ahaha..tp nak gak cite. :p

nk stori kemane kami pigi after knduri side saye ari tu kan..sedih gak, tak dapat ke Pulau Tioman, tmpat idaman saye untuk berhoneymun. tengkujuh. so kami plan ke rumah Maksu hubby saye untuk berpre-honeymoon. actually rumah Maksu takde org dok. weekend je kdg2 dorg sedare mare tdo sane.


First Day

so, kiteorg pon sepakat la nak p tdo sane 2 mlm, sambil nak berswimming2, makan shushi, mkn shushi dan mkn shushi.ahaha..mmg antu shushi la kiteorg ni. haihh~ umah tu dekat sgt2 dengan JJ AU Keramat. yg penting ade Shushi King hokeh...

first day sampai kiteorg da serbu siap2 da Shushi King tu dan shoping sket2. hehe..
lets the picture stoly laa.. :p


Chef




**kami kebosanan smbil tgu chef td buat shushi



ha amik! mcm nk dok smgu..hee

alaaa..nak smbung utk 2nd day tapi memori card plak tak ingat letak kat ne..drpd hold cite ni so jalan dulu la first day ek.lame sgt da post ni ade kat blog ni.tgl nk publish je.huhu.

da jumpe memory card nnt kite continiu plak utk 2nd day.

Thursday, January 7, 2010

Mari Menengok Gamba Part 3

Picture by TwentysixARTWORK yg suci bersih, masih belum diedit oleh beliau.