Sunday, August 1, 2010

Kelas Coklat 01 Ogos 2010


Semalam, dengan bestnye saye pegi kelas belajar membuat coklat :) hehe.. btw, before ni pn dh penah buat utk doorgift mase wedding saye las year..tp itu hanye basic dan memandai2 je buat.. ;p ni konon2 nk menambah skill la yg tak seberape ni..

saye gi kelas kak Norizan di Wangsamaju , sgt2 besh dan cikgu yg baik berkongsi ilmu..dengan 2 org kawan yg join kelas ni.. even baru jumpe, dgt hapening la kelas smlm.. belaja cara2 nk temper coklat dengan betol, menghias.. tp disebabkan kepenatan, hias pn tah pape jadi tah.. :p kelas bermula jam 10, habis 7.30pm..hehe, lame gile kan.. pinggang dh sakit ya amat.. baby pn asik mengeras jek.. tak larat dh la ye baby..lame toi mama ni belaja, tak pandai wat gak tatau la..


oklah, nk share gambar coklat2 yg tak seberape.. ade yg terlupe amik la picture..rase dh amik sume dh.. ade juge yg tertinggal.. pasni nk praktik kan lagi kat umah.. so, if ade org order, konfiden sket kan nk jual :))








coklat oreo



coklat oreo lagik



Note: kamera hp je ni..sori la kurang menarik gambar nye :p

2 comments:

  1. wahahaha....bestnya belajar wat coklat. okla, ziela ada masa nak g kelas n wat sume ni. fana? even acuan coklat (yg basic) ade kat umah. xtry2 lagi. perisa mint pun ade. but tak gerak jugak. tiada masa. nnt bole ajar fana pulak ek. :)

    ReplyDelete
  2. hehee..lum terer lagi nk ajar ler yang..ehhehe

    ReplyDelete