Monday, July 26, 2010

Admitted!~


omaigad! huhu.. 1st time dlm seumur hidup saye dimasukkan ke ward..
bukan nk bersalin dh tau..tp disbbkan problem infection air kencing..kencong kotorr....Puncanya??? hihi, kurang minum air masak :P biase la tu..nafsu terhadap air masak semakin menurun..ha!amik..padan muke kat diri sndiri ;p


ceritenye begini, hari Selasa bersamaan 20/7/2010, saye checkup seperti biase untuk 31weeks, time tu saye chekcup dgn Docter Ros, mmg doc ros ada war2kan saye ade kencing kotor n die bagi 1 ubat antibiotik, n nasihatkan minum air sebanyak mungkin.. :p ok, noted! itu je la untuk hari tu, saye boleh pulang ke opis spt biase.

baby pn dh 1.6kg..las scan 1.1kg masa 28weeks..
3 minggu naik 0.5kg je baby?? haih., berat mama 3mgu naik 3kg. ups!! keke
camne baby 3mgu baru naik 0.5kg?diet ke?aiya..takmo diet2 la cayang.. :p
then, pada hari kejadian,iaitu keesokkan harinye, Rabu (21/7/2010)
, pagi2 saye sakit perot, mlm tak tidur lena sbb perot saket! sampai opis masih saket! nk tidur tak boleh, baring tak boleh.. tapi baby aktif dlm perot ni..tp disbbkan risau saye bagi masa kat perot ni sampai tengahari, if saket jugak akan ke hospital. husband awal2 dh ajak pegi, tapi takmo la kot boleh ilang ke.


tp, smpai pukul 12.15 tghari, perot ni maseh saket, then kami pn bergegas ke klinik pusrawi pada mulanya! tp tutup la plak..dan dan elektrik takde plak.. so terus la kami ke Hosp Pakar Al-islam, sampai kaunter bagitau nurse, perot sakit, die tanye dah kuar tanda ke?alamak! berdebar dengar soalan tu..
"belum, tapi perot saket, nak jumpe docter"
alhamdulillah docter ada, docter norlida..saye pn disuruh pg wat urine test, CTG..siap wat ctg lagi..huhu..slalu org wat bile rase contraction. maybe nak check saket perot sbb contraction ke sbb lain.
then, masuk2 bilek docter, terus docter kate, "ade kencing kotor!
so, tahan ward la ek..kite bersihkan.. takot effect baby"
GULP!! :S redha je la.. huhuhu..
ape2 pn takpe..asalkan baby sihat dan selamat


admitted time baby 31weeks, sgt2 risau hokeh! tp alhamdulillah baby sihat, maknye yang tak sihat. bak kate dokter la. so, mak nye kene la masuk ward utk memulihkan problem kencing kotor ni..drip air dekat 5 botol. jenuh haku ke toilet mengusung troli itu..1st time jugak dimasukkan air, dicucuk jarum yg tak kuar2 smpai 3 hari. antibiotik pn docter bagi.






**tgn membengkak dengan jayenye**


cuci mate sikit ngan makanan kat opis..time brekpes je smpat snap! time lunch n dinner, dh ngap dulu..lupe nak snap gambar.. keke




....................................

terima kaseh yg tak terhinggaaaa kepada husband ku..kerana even demam, sudi teman wife mu ini.. :) tgk tu tido keletihan dan kedemaman. heheee...

pemandangan yang tak seberape..hehe.. nampak pulak bangunan tmpat keje aka menara TIMA dari tingkap tu..

ari jumaat discharge dari hospital..uii, siyes bosan dok spital ni kan.. huhu

so, akan follwup pada 4/8/10 nnt 34weeks.. hopefully time tu dh bersih la sumenye :))

2 comments:

  1. zila,time peggy ni eloklah amalkan minum air barli byk2..kt umah nani mmg sentiasa jer ada stok barli..yg rebus sendiri tau,bukan yg air kotak tuh..elok bersihkan air kencing :)

    zila t8 cr yer,hope ur baby pon okay jugak :))
    insyaAllah

    ReplyDelete
  2. tu la..pas kene baru nk amalkn..hehe..skang mak rebus barli je la..hehe..

    thanks nani..nani pn same take care ok..
    jgn lupe infom if dh delivered :)
    semoga baby n mummy nye sihat..

    ReplyDelete