Friday, June 4, 2010

Alkisah 3 June 2010

Semalam bersamaan 3 Jun 2010, perot saye sakit dr pagi smpai la ke mlm...saye pn tatau kenape..sakit, yg menyebabkan saye jalan slow n nk jln bongkok je rase..tatau nk gambarkan rase sakit tu, tp rase mcm sakit yg saye alami kalau saye sakit blakang. Incik husband plak OT smlm smpai 7.15, slalu saye gagah perkasa jalan ke Sogo, cuci mate..cuci duit..smbil tgu incik husband pulang..

tp smlm, saye sgt2 tak larat..jalan sket, duduk, asal nmpak kerusi, duduk..sampaikan tmpat parent tgu anak2 main mcm playground kat Level baju kanak2 tu pn saye TERJAH..huhuhu. dan balik tu Incik husband ajak gi Klinik yg biase saye checkup..risau kalau ade ape2..mule2 saye kate tak payah, tp tibe2 terdetik nk pg cek, hehe..terpakse die U-Turn balik..sampai2, bgtau doc masalah, doc scan..dan tgk baby sihat..aktif..alhamdulillah..tapi yg tak beshnye... doc ckp nampak mcm air ketuban kurang..so risau baby tak dpt gerak byk..SGT2 RISAU HOKEHH..isk2..erm..doc trus wat refer ke Specialist..

balik tu, husband trus cek intenet nk tau cmne nk atasi, ade yg soh minum air masak byk n air kelape, dan malam td jugak bergelen2 air masak saye minum, sampai sblm tidor 5-6 kali ke toilet..adeh.. hopefully sgt, lepas ni air ketuban akan mencukup utk baby..dan sihat due2nye..amin..

oklah..nnt saye hapdet plak ape kate docter pakar yg sy jumpe arini ye... dadaaaa~

3 comments:

  1. tq dear..i will..pray for me :)

    ReplyDelete
  2. Haloo my dear,

    Fana dlu pun air ketuban kurang. Tapi masa tu da 36 weeks. Ade doc kata, air ketuban ni kurang juga sbb uri, sbbnya uri yg akan menghasilkan air ketuban utk baby bergerak dlm perut. Fana xsure la. Tpi tu yg doc ckp. Pape pun, take care n have a good rest. Rajin2 minum air kosong tau. wink!

    ReplyDelete