Monday, February 1, 2010

Susu Lembu yang Fresh


hari ni saye tapau susu lembu yang fresh dr ladang. hehe. hubby saye sukeee ngat minum, saye slalu tanye die..takde bau ke?hehe.bau lembu ke. die kate sedappp.. so ari ni saye tergerak hati nk tapau susu ni bawak ke ofis pas sarapan ngan die. tp main ngelat sket la..letak gule..hehe dap gak.takde bau.kalo panas2 mesti lagi sedap..ni td perot dh full, letak kat ofis minum skarang kompem la dah sejuk kan. bile dah sejuk saye rase tak sudi nk minum. ahakss..kalo sejuk peti ais sedap la gak kan. so ape nk buat dgn susu ni yek? membazir je. simpan la kot. balik kang kasi panas kan??
kenape tibe2 tergerak minum susu ek? sbb las sunday MIL tanye dh stat minum susu ke belum? die soh beli ANMUM.kene stat sekarang. so, hari ni saye akan beli la susu ANMUM. bagus utk baby dan mak baby, sbb baby membesar die akan amik calcium mummy, so nnt mummy tak cukup calcium, cian mummy kan. (^-^)

5 comments:

  1. but carefull yer.... jgn minum fresh milk byk sgt...ada baby dia alahan pada susu lembu yg x proses ni...takut2 nanti bila bby lahir / menyusu badan akan kena masaalh kulit beruam yg teruk

    ReplyDelete
  2. erm...susu lembu...sedap ker...npe lieza rse mcm xleh telan jerk..uhuhuh

    ReplyDelete
  3. kak tasha: laa yeke..okeh2. tak minum byk kot. dh rase tak lalu skang ni..tatau esok ok balik ke pe..huhu susu ANMUM ok ke?

    lieza: hehhe..try la..mmg mule2 rase takleh telan. tp telan je.tp skang rase dh tak lalu lak..hehe

    ReplyDelete
  4. hmmm best best. yang pastinya susu lembu lebih sedap dari susu kambing. XD

    tapi lebihkan le minom anmum dari susu lembu tuh.. marah lembu tuh karang XD

    ReplyDelete
  5. ofkos..takmo ingt la al-kesah susu lembu..loyaa tekak..hukhuk

    ReplyDelete