Thursday, December 31, 2009

Hepi New Year 2010~

ari ni ari terakhir dalam tahun 2009..tahun yang pelbagai cabaran, dugaan.takmo ingat la bende yang tak bes ni kan. dan tahun ni juga merupakan kenangan paling manissss dalam hidup saye, sbb tanggal 5 Disember 2009 saye bergelar seorang isteri kepada Mohd Nazmi. Alhamdulillah, syukur kepada Mu Ya Allah,kerana mengurniakan seorang suami yang penyayang dan memahami diri saye ni. (^-^) Azam? erm..takyah cite sal azam la kan. kite simpan sndiri dalam hati..ahahaa. Impian saye, semoga tahun 2010 memberi lebih sinar dan kebaikan untuk saye dan suami serta keluarga ku jua keluarga mertua.. :) **winkkkk**

sedar tak sedar lagi 5 ari je cukup sebulan kami bergelar suami isteri..sekejap je rase kan. bess tau kawen. makan same2. tgk tb same2. tdo same2. :p bangun tdo same2. ade teman ke mane saje kite pegi. cume gi opis je tak dapat bersame. tp siyes tau after kawen ni, lagi ++++ rindu. kat opis, baru je sampai dah bunyi msg ding dong ni ringtone msg saye .. "rindula syg" aah, mmg saye ngaku, sangatt rindu bile berjauhan. walaupon baru je turun kete, pg keje same2. dah rindu. tolong jangan meluat ek bace.mmg kenyataan.

Ya Allah Ya Tuhanku aku mohon kepadaMu, perkuatkanlah jodoh kami, satukan kami sebagai suami isteri sehingga ke anak cucu dan akhir hayat..aminnn..

Weekend ni nak pg mane ekk..saye terase nk pg berjalan2, tp kemane ye? hurmmm

Wednesday, December 30, 2009

Mari Menengok Gamba Part 2~


nak bg review tentang majlis saye ari tu..tapi nnt2 la..tgu rajin..skang rajin nk uplod gamba je.. :) sekali lagi gamba dari twentysixARTWORK =)) gambar persalinan dan malam berinai :)) sangatttt suke sume gamba yg incik fazrul amik! ade 4 persalinan termasuk 1 utk hubby ku. baju bollywood, puteri melaka, arabic and terakhir sepanyol.tapi mase ni, mmg letih sangat2!! sakit belakang. mate pedih. dari pagi hingga ke pukul 3 ptg sesi majlis pernikahan, terus stat dengan persalinan time ni sayang tol nk basuh mekap kak win isk isk berposing utk 4 persalinan, sampai pukul 7ptg, terus buat persiapan after maghrib untuk malam berinai plak..bygkan korang, betape penatnye..utk ari itu saje lebih 1200++ keping gmbar ditgkp dengan jayenye oleh Incik Fazrul. huhuh.siap soh abh beli air kacip fatimah lagi b4 mlm berinai tu sbb mmg dh tak larat sesangat.




Bollywood ~


ala2 pretty zinta tak?hehee


Puteri Melaka~


Arab~







Sepanyol~



picture Malam berinai..bersongket pink.. :)


pengapit express di undang khas dari Sg. Buloh.thankss anis. :))




anis and kakaknye with bride & groom~

sanak saudara~




ok, dah la gmba untuk Persalinan & Malam Berinai..sikit2 dh la kan. kang korang tak larat nk tgk plak. kite jumpe post selepas ini ya. (^-^)

Sunday, December 27, 2009

Maleh~

haishhh!~ sangat maleh nk hapdet blog..n sangattt bz..tp males gak nk wat keje..ape cite? cite nye senang jek, balik, tdo..cuti smpai kamis..kan bes kalo camtu..isk isk... banyakk nk cite ni.. kisah pre-honeymoon part I and part II. nk show gamba part II, part III..weehuu... hurm, alhamdulillah selesai sudah majlis bertandang 20 Dec 2009. sangat meriah..ramaiii sangat yg dtg, makanan pon tak cukup. tp saye rase samting wrong somewhere..logik ke around 2pm dekat 900 org yg dtg? logik ke anda sume rase?huhu..xpela.yg dh lepas, bia kan lepas..yg penting, ape azam tahun baru ni ekk? honeymoon byk2? ahaha tah ape la awk merepek ni ziela.. ~_~ cukup la dlu utk kali ni ek. -end-

Wednesday, December 16, 2009

Perihal Bertandang~

hehe..saye tau saye tak banyak bercerite even tak penah sentuh pon kot alkesah preparation majlis bertandang saye :) sbb mostly baju n pelamin sume di pilih oleh my mil..so, saye just pilih mekap je. yang lain terserah kepada my mil. thats why saye tak de expose about majlis bertandang ni. sampai ade bloggers tanye saye takde majlis bertandang ke?hehe, ade la dear..cume tatau nk updet ape..even sebenanye byk kesah2 nye kan..;p dan utk pengetahuan korang, majlis bertandang saye ni akan menjadi majlis reception fo my sis in law.. maksudnye ape?? maksudnye, nnt ade 2 couples pengantin la. hehe. yess, kakak husband saye akan jadi tepanten baru plak pinjam word indah ek fara weekend ni..19 hb nikah and reception on 20 Dec.. yang akan memekap saye nnt ialah Amy Janz =) dan baju saye amik dari Wazira Collection, Plaza Alam Sentral, S.Alam. Semalam dah raptai wah! siap beraptai2 lagi..jgn main2.. :0 xde la, raptai utk bebudak flower girl tu. bg dorg tau mcm mane care dorg akan berjalan, n bincang dgn technician situ utk lampu, sound and slideshow nnt.huu..tetibe nerbes..my sil kompem lagi nerbes! sye bertandang saje kan..biase2 je .. so, tgu gamba la nnt ekk..:p nnt saye upload gamba preparation dewan dan raptai yg tak berape nak raptai.. ;p

Monday, December 14, 2009

Mari Menengok Gamba Part 1~

sudah smpai acara menengok gamba.. =)) banyak nyee gamba nak pilih..rase nk letak sume je..patot pon photgrapher kami cakap pening nak pilih gamba mane nak edit..hhehe..nie antare gamba yg di amik 1/4 dari koleksi gamba dari twentysixARTWORK mase majlis pernikahan 5 Dis 09 ari tu.. yeke 1/4? ;p tp, sejujurnye sgttt suke tgk sume gamba yg fazrul amik..nice n jojes! ahaks~ ;p



bersama tukang mekap saye yg cool n superb :) kak awin dari SeindahWajah



bersame bakal pengantin~


oh~ saye jatuh chenta ngan gamba ni!!! T_T thanks fazrul =)

............................................

dan jeng jeng jeng!!! nie la tukang tgkp gamba yg kretip ni :)

Tuesday, December 8, 2009

Alhamdulillah

sori la korang, lmbt sangat hapdet blog. honeymun mood lagi.. :p tp ari ni dh masuk opis..boleh tak kalo nk honeymun mood lagi? malesnye nk gi keje,dh lame cuti bersuke ria..huhuhu. ermm, alhamdulillah, dgn skali lafaz saye telah sah bergelar isteri kpd Mohd Nazmi pd 5 Dis 09 :) MRS NAZMI ..eheheh..

Kak awin dari Seindah Wajah pukul 8.30pg dah sampai umah saye..same to photographer, videographer..lega saye, sbb kak awin ngn videographer tak pernah lagi menjejakkan kaki ke umah saye..tp kak awin berjaya sampai tanpa sesiape pon jemput die kat mane2..huhu.. videographer plak, abg harun, abah gi jemput kat Selayang Capitol..hee

siap dalam pukul 10pagi..mmg Tuhan je tau betape nervesnye b4 nak bertolak ke Masjid tu..sblm tu ade sesi bergambar, sesi berlakon..xreti nye berlakon2 ni.. T_T

hurmm, ade 2 pasangan yg dinikahkan pagi tu tau. saye baru je tau pagi tu bile kawan saye, titien datang die kate ade lagi 1 pasangan .kesian pasangan lagi 1 tu..sejam menunggu kami.maafkan kami hehe. bukan sengaje lambat, saye harus setelkan hal2 lakonan saye dgn videographer dan sambil menunggu pihak lelaki yg baru bersiap2 dan menunggu ketibaan pihak masjid di rumah mereka.

pasangan yg dtg dulu dinikahkan, dah selesai turn kami pulak, nerves, gelabah, cuak..ape lagi perkataan yg sesuai..tbe2 terdgr suare abah melafazkan ' Mohd Nazmi ...., dan mr tunang (pd ketika itu la) menyahut "saye". "aku nikah akan dikau dengan anak perempuan ku, Fauzilawati .... dengan mas kahwinnya ... tunaiiii..." dan dengar suare si die menjawap.." aku terima nikah Fauzilawati....dgn mas kahwinnye....tunaiii.." dan saye mendengar ustaz membace doa tande selesai sudah ijab kabul. hanya Allah je tau betape bercampur baur perasaan time tu..alhamdulillah. syukur.

caye tak korang, saye tak nangis pong time tu..terer kan saye menahan, sbb saye tau kalau saye nangis, mate, idung, muke sume akan merah menyala..abis la mekap saye tu nnt..so dgn kuatnye saye berjaye menahan perasaan dan air mate dr mengalir.. FUhhhh~


makan2 dibuat dirumah saye, makanan di masak oleh pakcik yg saye amik mase bertunang ari tu, dan ditambah masak tempoyak ikan patin dimasak oleh kakak ipar saye.. :)



gambar utk tatapan sume..preview je dulu la..gamba dr henpon sndirik ;0



Friday, December 4, 2009

The Day~

Wish me luck kawan2..huuu..nerves!~

Thursday, December 3, 2009

1 day~

uhuhuh...ari ni sangatttt penat....pagi2 koi 6.30 dh bangun terkejot, memikirkan perkara2 yg nk wat ari ni..janji ngn kak awin nk amik baju mlm ni, tapi rase cam ade samting yg nk wat mlm ni...patotnye smlm bersamaan hari Rabu jumpe kak win, tapi kak win ade hal..so tu tunda Khamis..bangun pagi td baru terginat, malam ni nk gi amik Fresh Flower..huhuhu..terus msg kak win nk dtg petang..Ptg ni pon ade appointment ngan Kak intan.. bz nye saye ari ni..nk gi cari barang2 lagi..uwaaa...mmg pon 1 hari suntuk ni saye sangatt bz..tak smpat nk berehat2..

Checklist plsss...checklist plsss...T_T
  • Baju sanding dh amik ngan kak win, same too baju berinai..
  • Fresh Flower sudah berada di tangan ku..tinggal nk gubah je esok..
  • Bunge pegang dak2 kecik tu tak cari lagi...
  • Khemah dh pasang tauu u all..cepat tol servis die.. :p
  • Baju nikah yg bead sket2 tu da ciap..
  • Bahulu yg di pesan juga sudah smapai, sedang di packing2..
  • Coklat utk VIP dan Hantaran lum wat lagi..pagi2 sok nk wat sket..eh, ape sikit plak..kene wat banyak la.males nyee. T_T
  • Decoration bilik da siap...baru beli lampu tiang td..byk lak lampu bilik saye ni..ingat nk beli bantal kecik2 kaler oren, xjumpe plak td..las2 minit cari ni mane nk jumpe ye x? :
  • makanan utk nikah dah order..order dgn all time feveret kami sekeluarga..kalo ade majlis doa selamat, tahlil dan ari tu saye tunang pon kami order kat die..ramai yg memuji masakan die ;)
  • Penanda lum print..hukhuk..nk print kaler, takdek ink kaler plak printer saye ni..rase cam byk lagi ari tu..huhuh..perasaan tol..T_T TERpaksa la print itam je..iskkk~
  • Saye tak dapat pon nk wat kuarantin ngn Mr Tunang saye mcm org soh wat smgu b4 wedding kalo leh jgn jumpe kan..tp camne, saye gi keje, balik keje ngan die..dan ari ni plak saye kene pg fiting dgn die..huhu..kuarantin sehari je la nmpaknye..ahaks!~
  • Gelabah saye dengan mende2 yg tak siap ni mengatasi debaran menjadi seorang isteri nih...haiyoohh..dh bertukar plak..ari tu berdebar2, skang dah menggelabah..Haiyoh!~

Tuesday, December 1, 2009

Checklist 3 days before~

ish3..malas nye nak hapdet checklist ni..tu kek leh smpai tertinggal nk mark tu...T_T..
ok, start!
  • smlm dh berbincang ngan Videographer ape style yg nk dibuat..huhuh..basically dah nampak la sket2 camne abg harun nk stylekan video tu...
  • dah re-confirm dengan kojack, MR Dj + PA system. die kate akan sampai around 10 am 6 disember tu..xsmpt la nak cari lagu tambahan..isk isk..
  • KOmpang last week dah confirm, akan datang around 1 ptg..akan re-confirm semula by Jumaat n Sabtu..hehe..hari2 call bagi die ingat..
  • Inai~ fuhh..nasib baik smpat book Amrina dari HennaRatuSehari utk menginaikan saye :) nasib la Amrina masih available, smlm baru je confirm ngan die.. walaupon die akan dtg lewat slps pukul 10pm Jumaat ni, sebab die ade klien di Shah Alam before tu..takpela, leh saye setelkan ape yg patot before berinai kan..hopefully abih sblm koi 12am la kan.. :))
  • Baju nikah sikit lagi nk menjahit bead..ahah..tah pape saye buat..smlm tengah jahit2 ttdo..ishk..sian saye..
  • Baju sanding, esok gi lagi fitting ngan kak win b4 the big day :)
  • Penanda arah belum buat lagi..hehe.
  • Bunga untuk penanggah (betoi ke tah)..belum beli lagi..
  • Bunga segar esok mlm akan smpai, reconfirm lagi skali ngan kak lisa..
  • Bilik dh siap letak cadar, langsir, hiasan bunga2an, carpet..

Jemputan Majlis Perkahwinan Kami~