Saturday, October 31, 2009

Kad kawen kami sudah siap!~

alhamdulillah, akhirnye, kad kawen kami siap untuk kedua-dua pihak..Hari Jumaat ari tu, LH creative fon bgtau yg side lelaki dh siap, dan saye bertanye sekali mcmane dengan side perempuan plak.dlm pukul 6 ptg siap, saye kate, saye tgu la side perempuan siap, amik sekali. tapi die kate tak sempat sbb nak packing la pe.saye kate ok la, ari ni saye amik side lelaki je dlu, sbb dorg nk gi Ipoh dah Sabtu tu, dan ari Sabtu saye amik side perempuan..last2, koi 3 die dah fon soh amik, dan saye baru je balik dr sane dan dah nak smpai putrajaya time die fon tu..hurmm..sabo je lah..Semalam saye dan Mr Tunang sekali lagi pegi LH tu amik kad dan seronotnya die bg free 50pcs..hehehe..=) tq LH..sejuk la sket ati..ni preview gamba kad..preview je la dlu..nnt tak seprais..;p
*kad sbelah pihak perempuan*
*kad sebelah pihak lelaki*
* name kami=)*
lepas gi amik kad, kami serbu Habib Jewel kat Ampang Point survey2 gelang tangan utk pembatalan air sembahyang.. HJ ade buat Sale sempena 51st Annivesary.. harga emas skang RM 127 dorang bg potongan RM 5.10/gram..banyak turun tu..tp sadisnye, utk gelang tgn, tak byk yg kecik2 dan seswai ngn tangan ku ini..tgn kecik tp orgnye tak kecik..tak balance la..huhuhu..ade jugak yg kecil actually , tp yg over the budget Mr Tunang plak..keciwa, kami pg makan DOMINOS..lupe lak nak capture gamba pizza..kiteorg order 2 Large piza tauu...jgn main2..tapi tak abih pon, tapau bawak lik umah masing2..kiteorg serbu plak Alpha Angle, WangsaMaju..singgah nak tgk gelang kat sinun plak..akhirnyeeeeeeeeeee....kami berjaya mencari yg seswai dan paling penting seswai dgn budget. kami booking dlu, supaye tak de sesape berani amik..huhu...thisweek or nextweek la kami gi amik..baru leh stripe checklist kat sebelah tu kan..;p

abihla sudah cerite di Hari Sabtu 31 Oktober 2009, kontiniu aktiviti esok plak ye.. -end-

Tuesday, October 27, 2009

Photographer~

Baru saye perasan, saye tak pernah mendedahkan lagi official photographer saye untuk majlis kawen nnt..dan dengan bangganya saye memperkenalkan jeng jeng jeng..En. Fazrul dari TwentySixArtwork.. Fazrul ni saye kenal mase keje di Kementerian Pelancongan di bahagian yg same..mase disane, mmg keje nye menangkap gamba2 event di anjurkan oleh KPL. Saye suke dgn hasil keje tgnnye yg kretip dr segi capture moment & editing..dan yang paling PENTING, price nye sangatttt la reasonable okeh..so, saye amik die utk kesemuaaa majlis saye nnt..dari nikah, berinai, sanding dan juga bertandang..

** gambar wedding En Qairil juga staf di KPL utk tatapan sume, kecik la pulak..nak tgk lagi klik kat link atas tu ekk**



Kerja Kawen~

38 hari lagi..skarang tengah progress menampal2 riben dan hiasan kat kotak nk isi coklat yg berjumlah 1000pcs..uwaaa..mcm nak nanges je buat mende ni..dh la nk mengasingkan kotak one by one tu payah..pdn muke aku..nk DIY sume lagi..huhuhu..tp, kerja yg enjoy..mengisi mase lapang..kalo boleh bawak gi opis ni, lagi menarik! heheh ..byk gmba dh amik..nk pre-view henpon, dulang2 yg dh beli..tp biase la..asik terlupe je nk bawak kabel gi opis..huhu..
erm, smlm saye ke rumah makcu aka adik mak saye yg paling bongsu..anak nye kami pggl afiq yg sgt manje ngan auntie2 dan uncle2 nye , yg rajin melayan die..umur die 2 thun..die ni sgt aktif tau..kalo dtg umah saye, tak dok diam..huhu..kite yg tgk penat..kalo Mr Tunang ade, die la jadi mangse melayan afiq ni kesane ke mari..huhu. smlm saye singgah rumah makcu saye utk Mr Tunang tgk printer makcu yg problem..smbil Mr Tunang wat keje, saye dan makcu berstory-mory la..dan slh 1 cite nye, 1 hari ni, makcu saye berkate ngan afiq ni; 'adik, auntie ngan uncle nak kawen(kami la tu), kepak2 gebum2..' makcik saye buat intonasi bunyi kompang, ye la budak kecik 2 tahun mane tau kawen tu ape kan..dan afiq tu jwp; 'tanak,tanak'..huhuhu..saye pon tatau ape maksud die tanak..saye tanye die lagi smlm, saje nk dgr scr live; 'adik, auntie ngan uncle nak kawen'..die jawap lagi, 'tanak,tanak'..huhu..kenapakah?? tatau la die phm ke x..dan kami pon tak phm kenape..
~Semoga semua berjalan sperti yang dirancang dan dgn lancar dan diredhai Allah s.w.t.. Amin..~

Sunday, October 25, 2009

Handphone!~

ari ni rase sgt malas nk ke ofis, sbb 1 ari suntuk smlm saye tak lekat kat umah.. penat woo..pagi bertugas di booth untuk pameran NIEX kat Midvalley dari 9.00am - 3.00 ptg.. balik tu Mr Tunang ajak gi KL Convention Centre, ade pameran GOmobile..nak survey2 henpon untuk dibuat hantaran..sampai sane around pukul 6ptg, trus terjah booth LG, sbb Mr tunang mmg plan nak beli hp LG..saye pulak survey Samsung, Blackberry..tp, function2 yg ade tak melengkapi antare 1 same lain..huhuh..ade yg die ni ade, die tu takde, die ni ok, die tu plak tak ok..stress skejap la smlm..Blackberry mmg cantek design die, samsung pun..tapi, ape yg saye nak takde dlm hp tu..huhu..Mr Tunang dh tgk2 dan kompem dh nk beli, saye plak masih di dlm ketidakpastian..At last, kami beli handphone yg SAME dgn warne yg berBEZA..Sedondon la kami..ekekeke~ nasib la korg nk ckp ape pon..yg pasti, saye + Mr Tunang sangatttt puas hati dgn function nye yg lengkap spt yg saye mahukan..so, dgn senang hatinya saye leh stripe 1 lagi checklist saye : "handphone"..yiippiii!!

Thursday, October 22, 2009

Kad Kawen ku~

hari ni nak hapdet sket pasal kad kawen yg lum siap lagi..ari tu post sblm ni ade cite sket sal kad kan..hurmm, lagi lebih kurang 42 hari..tapi kad tak siap lagi..;p actually slh kami juga la, sbb first2 tgk2 kad, pastu balik, then 2nd time pg dtg put deposit utk bwk balik cth2 yg ade nk tunjuk kat mak masing2..then, kali ke 3 pg bersama ain, sbb die kenal tokei tu, senang nk kautim heheh tapi tak jugak kompem design.dan kali ke 4 pegi baru la kompem sume termasuk design dan sume2 lah..aiyoh...bayangkan la dgn kebzan staf2 kat sane, tgu utk dilayan..mmg pening la..sepatutnya, minggu depan(end of Oct) die kate boleh cek draf, tapi dsbbkan family Mr Tunang nak gi kenduri kat Ipoh nexweek, nak bawak skali kad, kiteorg pon tepon la mereka untuk percepatkan cek draf supaya leh proceed printing..selepas bebebebeberapa kali..bukan gagap ye..tu nk tunjuk betapa byk kali nye fon dorg tu, utk cari invois kite..akhirnya, dorg kate boleh cek arini petang, tp kami request nak cek lunch hour ni..dorg pon ok je..hopefully takde byk bende nak edit, cepat2 la siap..setelkan 1 bab ni..=) nnt saye hapdet lagi ye ape cite sal kad kawen ni..tguuuuu!~

Sunday, October 18, 2009

Spa Part 1~

Semalam spt yang diplankan akhirnye dapat jugak saye dan BFF Nieza, merase ke Serenity Spa, Setiawangsa untuk memanjakan keseluruhan badan ku yang tak pernah lagi dimanjakan di mane2 pusat spa..bertuah Serenity Spa sbb terpilih..kekeke..walaupon agak lmbt smpai sbb kete nieza ade problem sket..Nieza ni nak kawen jugak 28 Nov nie..sgt sesuai la kami ber2 pg spa ni..:) tak smpat nk snap gamba ler..sibuk bersembang2, cari jalan..Spa ni wat promotion utk 2 pax..kiteorg pilih 4 Steps Spa Full Body = RM 315(include gov tax)..sorang dlm RM 157.50, kalo x, harga nye RM 220 seorang..banyak dapat save tu..tapi kene pergi ber-2 la. Kat Setiawangsa ni no men allowed..so kene pergi bersame teman2 pempuan jek la ye..:)
dimulekan dengan Thai Herbal Steam, kua kan peloh bersame2 toksid..lebih kurang 20min, mmg besh!!! Nieza smpat ckp, pasni leh pg lagi..huhu..pastu massage , then, scrub ade 4 pilihan *coffee, himalayan salt, boreh, and lulur* saye pilih himalayan salt utk buang sel kulit mati dan anasir2 yg tak diperlukan di kulit ni, macam garam kasar..sakit sikit la, tp hasilnye boleh nmpak after tu....nieza plak pilih coffee, lebih lembut dan sesuai utk mereka yg pernah wat scrub sblm ni..bau die sedap.. lepas tu baru la mandi susuu...tepat2 abih dlm koi 8..mmg sgt puas ati dan berbaloi2 ngan hargenye!! nnt kite pg lagi ye nieza..
ni saye selitkan step2 yang ade dlm 4 step spa ni..
AROMATIC SPA 4-STEP

+ Thai Herbal Steam
+ Full Body Aromatherapy Massage
+ Full Body Scrub (Coffee or Himalayan Salt)
+ Milk Bath

Our most sought after treatment. Start with a 20-minute session of our famous THAIHERBAL STEAM used traditionally to heal aches and pain as well as to encourage bloodcirculation and detoxification.Then, after a cup of warm water, get yourself pampered with a 40-minute full body AROMATHERAPY MASSAGE. After this wonderful experience, enjoy a full body exfoliating COFFEE or HIMALAYAN SALT SCRUB to smoothen and refine your skin. Finally, have arelaxing soak with MILK mixed with LAVENDER Oil BATH to complete this 2-hour spa package in a relaxing and tranquil mood.


**promotion for 2 pax **

Tuesday, October 13, 2009

~Manicure & Pedicure!~

wiwittt~gumbiranya hati, akhirnye ape yg dikempunankan dr smalam sudah t'laksana ari ni..lunch td saye ke Nail & Foot Saloon @ The Mall untuk memanjekan jari2 tangan dan kaki ku.. (\^-^/).. semalam saye dah round Maju Junction nak cari kot ade Saloon yang leh wat ma'cure&pe'cure, tp tak jumpe :( las2 saye ke saloon yang slalunye kami (anis, elin & saye) gi sane untuk buat waxing je, slalu dok tgk je org ramai wat ma'cure&pe'cure ni..tapi sbb takde lagi tmpat yg saye tgk ramai customernye. sbb kalo ramai customer, misti service baekkk punya kan..mule2 nak wat ma'cure je, tp terpengaruh ngan pakej ma'cure&pe'cure ** free Buffing** bagi kuku blink*blink*..huhu..dalam 1 hour proses berlangsung..macam princess plak saye rase td..sorang dayang buat kuku's tangan sorang lagi dayang wat kuku's kaki...=p pastu saye jumpe artis yg buat juge ma'cure&pe'cure kat situ..Ifa Raziah..heh..kecik je orgnye lain dr tgk kat tb tauu.. erm, actually bulan ni saye nk fokus untuk memanjekan diri je, nak ke SPA, nak wat facial..tp ongkosnya ada ke?? ziela ziela..huhu..btw, saye dh wat appointment ke Serenity Spa ahad ni bersame BFF saye..tp tu nnt la cite ekk.. k la, byk sgt bebel2, nk kongsi gamba aje..



*senarai harge @ Nail & Foot Saloon*

*ni lah hasil nye kuku saye setelah dibuffing dan di manjekan*

Tips menDeko Bilik~


source

From cozy to chic to sophisticated, the sky is the limit on our choices in bedroom ambience and style. Which photo above seems to inspire you the most and why? What ideas can you take from it that won’t break the bank?

Inspiration for Creating a Peaceful Master Bedroom Retreat
  • A bedroom is the place where you begin and end each day. Make it your most restful and nurturing room in the house.
  • Look around the room and ask yourself “What are the distractions to my feeling of calm in this room?”
  • Start by removing as many things from the room as you can. Clutter is the enemy of a peaceful bedroom.
  • Consider an electronic free bedroom. If you do want a TV, find a way to keep it hidden when not in use.
  • Keep electric clocks and cell phones far away from your bed as a health precaution.
  • For your best night’s sleep, make sure you cannot see any light from your bed.
  • Avoid bill paying areas or work zones in the bedroom whenever possible.
  • Good reading lights are a must for ambience and nighttime reading. Avoid using overhead lighting.
  • Nightstands are clutter magnets. Consider closed storage cabinets for visual serenity.
  • Use covered boxes or baskets with lids to hide table top necessities.
  • Install dimmers and three way switches to add mood lighting.
  • Even if you aren’t redecorating, give your room a good cleaning. Rid your room of dust and grime. Wipe down light switches, door frames & doors, headboards, furniture, window sills and floors. Clean windows. Wash curtains, bedding and dust ruffles. Clean under the bed.
  • Consider your senses in this room. Is it visually attractive, peaceful and quiet, do you have quality sheets and blankets, does the room smell fresh and clean?
  • Commit to making your bed as soon as you start your day. I’ve found that when I make my bed first thing, the rest of the room stays cleaner and more orderly throughout the day. It only take a few moments but it can change your whole day.
  • Avoid using your bedroom as a dumping ground for clothing and stuff. Treat your room as a sanctuary and sacred place.
  • Teach your children and household members to respect your privacy when the door is shut.


**notes taken from here**



Monday, October 12, 2009

Deko Part II !~

lame tak corat coret..hurmm..ingat tak post Deko Part I yg saye cakap nak beli wallpaper utk mendesignkan bilik pengantin saye nnt? kalo tak ingat tu saye ade boh link tu..actually hari rabu after kerje saye dan mr tunang ke kedai Sea Horse itu semula cadangnye nk tgk balik design tu..terlupe sudah..tapi, tgk2 die ade katalog baru untuk wallpaper la..
**pic taken from here**
suke2! ari tu takde..=)..dan saye sangattt berkenan dengan design wallpaper ni! nmpak je, terus saye ckp kat mr tunang, mau yg ni! dan keesokkan harinye, saye bawa bersame mak+ abah dan buku cat nak tgk kaler2 yg bersesuaian. dan kami letakkan deposit untuk wallpaper n nampak gayenye abah kene cat balik dendeng oyen tu!kekeke, sbb tak seswaii ngn walpaper saye yg cun tuh!ekekek..cun ke??sabar ye abah melayan kehendak anakmu yg sorang nie..dan hari sabtu ari tu, wallpapernye sudah berada ditangan saye, dan kerja-kerja mengecat perlu dilakukan secepat mungkin, sbb ni dah kali ke2 kedai perabot call kate nak anta bedroom set! ayak!! sabo2..sudahnye saye pilih kaler Barley White dari ICI DULUX..xlalu nk pk dah..ari ahad lak kerja gerak gempur mengemas bilik dan mengeluarkan perabot2 di bilik saye..ade yg tumpang jap bilik mak, ade yg tgu lori angkot bawak gi umah abg saye..tunggang langgang bilik tu. tumpang tdo bilik mak la skang..oh! hopefully kerje2 menyediakan bilik pengantin Fasa 1 dapat disiapkan by this week..fuh~

Thursday, October 8, 2009

Inai!~

saye masih pening nak DIY macam2..huu..mcm la superwoman sangat..dan lagi satu yang sentiase bermain di pikiran ku, ukiran inai di tangan..ade yang kate, haram sbb menyerupai tatoo, dan ade yg kate boleh..saye masih confius..ade sape2 yg ade pendapat??

Tuesday, October 6, 2009

Kami da boleh kawen!~

title post yg agak ish, ish, ish..kekekek..smlm time lunch saye dn mr tunang gi ke Pejabat Agama Daerah Kuang untuk sumbit borang dan dapatkan surat kebenaran berkahwin.. (^-^) alhamdulillah, terus dapat surat kebenaran tu, takyah la dtg lagi skali nak amik pulak kan..sbb kazen saye kate kalo yg nak sign tu takde, dia akan bg 1 tarikh utk kite collect surat kebenaran tu..nasib pegawai tu ade.. so,tak sampai stengah jam, DONE! lupe nak snap gamba, sbb sangat gumbira 1 bab dah setel.. :))

Monday, October 5, 2009

Deko!~

akhirnya ticker dari 2 bertukar menjadi 1..wlpun ade 1 months, 4 weeks, 2 days..byk lagi nombor2 tu, tp tetap dh jadi 1..ape aku merepek ni tah..huhu..balik2 smlm abah dh cat 1 part of the wall yg saye nk buat kaler oren..1 part je hokeh..pening plak saye kalo dendeng warne oren sume..huhuh..mule2 ingat nk wat wallpaper..tapi mase ari tu saye gi kedai seahorse, mase beli cadar pengantin saye, saye ade berkenan ngn one of their interior design kat kedai tu..sangat cantek untuk diletak kan di dendeng kat kepala katil.. SA yg sangat ramah kat situ ckp senang dan murah je bajet nk wat tu..huhu..mak pon kate cantek & sgt berkenan2!huhu~ untuk wat design tu perlukan jugak wallpaper, tp xbyk la..mungkin 1-2 roll..betoi ke?hehe..memandai je..tp yg duke nye, wallpaper exactly mcm design tu dh abih kat store die..nak kene cari kat tmpat lain lak..takpela, nnt saye cube cari kat Lamex..mak dah tepon tanye, dendeng yg lain tu nk cat kaler ape, abah dah tak sabar nak mengecat tu..ekekek..sabar ye abah ku..

Sunday, October 4, 2009

Mekap!~

hurm..baru saye perasan, saye tak post lagi ape2 tentang mekap nikah +sanding + berinai..dan juge pelamin sanding saye ekk..hurmm..untuk mekap nikah + sanding, saye amik Kak Awin dari Seindah Wajah Creation..mmg sgt sukeee hasil tangan die :) superb! saye kenal die dari kazen saye yg setia mengambil khidmat die dari tunang sampai ke majlis kawen die..die kenal kak awin dari program Cari Menantu..kazen saye dan pasangan nye masuk..tp rezeki dapat tempat ke - 5 ..kalo finalis dapat kawen free, sume di sponsor..tp kire ok la tu, dapat masuk tv, dari saye ;p..huhuhu...mule2 dulu mase tunang ingat nak amik die jugak, tapi bajet very the limit waktu tu, so saye tebus amik khidmat kak awin untuk nikah+ sanding sekaligus..pastu amik baju sanding skali kat die , tempah yg baru :) dan aksesori2 nikah+sanding.. pelamin pulak amik kat kak intan sbb saye nk amik pakej untuk malam berinai..dlm pakej tu include:
3 psg baju persalinan + baju lace @ songket + pelamin + mekap 2x ..hurmm, ingat nak amik songket untuk mlm berinai ni. kaler ape tu tatau lagi..kak intan kate ade new collection pas rayer, tp tak pegi2 lagi butik tu since pas raye ari raye ari tu..nnt la akan pg untuk byr instalment trus pilih kaler songket ..hope sume akan buat kerja masing2, dengan jaye dan cun nya! (^-^)

Jurunikah~

nak bercerite sket perihal jurunikah...btw, abah dah jumpe jurunikah di kwsn saye tanye same ade die free or tak 5hb dec..die ckp ade adik die nak nikah jugak time tu..takpela, ape2 pun bincang dulu, so abah buat appointment ngan ustaz tu..dlm ati, alamak abih la kalo ustaz tu tak free, nak kene ikot time die plak..saye dh plan sabtu pagi nikah, petang nye persalinan dan malam berinai..pastu, ayah mr tunang pun dh tepon ustaz tu, sbb kenalannye, die pon kate mungkin die akan cari ganti die..aiseymen.. yang ganti die tu plak, free pas Asar je..aduhai..saye kene tuka plan ni..so, Hari khamis mlm after isyak, untuk pihak saye, saye+mak+abah+makco+ pakcu halim (merangkap saksi 1) dan pakcik majid (merangkap saksi 2) dan sbelah mr tunang, die+ 2 org saksi die pergi la berjumpe ustaz tu.. baik ustaznye senang di bawa berbincang..saye tak abih isi borang tu, die tolong isikan.. (^_*) yang sukenye, 5hb tu die yg offer nak wat pagi.hehe..suke2..mule2 koi 10, tp die kate die ade kelas pagi tu, die mintak koi 10.30pagi..tak kesah la ustaz, asalkan pagi..alhamdulillah..so, dengan senang hati nye, saye tak perlu tukar plan saye..

no title!~

pagi ni bukak blog, terkejot tgk ticker ..tinggal lagi 2 bulan @ 61 hari..gulp!! banyak lagi tak setel..hantaran tak mule lagi..doorgift xabis2 lagi pk..huuu..smpai bile tah nak abih pk nk bg pe..ayoh...tp sedikit lega sbb akhirnye, kad sudah ditempah..setelah 3x ke kedai tu dan berjam2 kat kedai tu..ops, lupe mau kasitau name kedai kami berpakat nk buat kad..sepakat nye kami memilih LH Creative sbb agak murah wlpon sgt la ramaiii org kat sane..pekerja 2 org, nk melayan bpe ramai kat situ..setiap kali saye ke sane misti pening..saye rase die patot tmbah pekerje la..ye la, skejap die lari ke customer ni skejap customer ni plak panggil..bukan die je pening, kite pon jadi pening menunggu die. alhamdulillah, setel dah..die kate by awal Nov baru leh collect kad, n check draf end of Okt..minta2 semua berjalan dgn lancar dan berkeadaan baik..

Friday, October 2, 2009

Poning!~

erm..ari ni ade perhimpunan bulanan sekaligus ade majlis sambutan hari raye..banyak gerai dan byk mknan yg sedap2..n byk jugak saye melantak ari ni..huhu..naik bpe kg la ekk..gamba2 akan diupload later yek..actually, saye tengah memikirkan ape doorgifts utk souvinier untuk para tetamu and vip (meaning rombongan sbelah lelaki)..ayohh..pening nye pk..isk2..mak kate, kamu pk la ape nk bg kat vip.. hurmm..ape nk di beri ni yg seswai ngn bajet..kalo ade bajet yg banyak, takla pening ngat kot..sbb takde bajet yg pening tu..kekeke..dlm kepale ni macam2 dh idea..tp aiyakk...tolonnnn!