Wednesday, September 30, 2009

MC 30/9/09




Sekali lagi, saye diserang sakit perot yg teramat2 sangat..buang air pagi tu saje (konon2 nk gi keje) dekat 6 kali..sampai lembik diriku ini (-_-)..lepas tu dgn perut yg memulas2..sakit pale, menyebabkan saye tak larat utk ke opis..saye pun mengajak mak abh ke klinik..pg klinik kerajaan pulak la..tp mak saye kate kalo klinik kerajaan ni agak susah nk dapat mc..hurm, tawakal je la..org mmg dh xlarat nk gi keje, kalo die xbg mc gak tatau la..sampai2 sane, mcm2 peringkat ade, dr amik nombor ke kaunter daftar, ke kaunter cek tekanan darah and tanye sakit ape..nurse tu tulis dlm kad tu bahase saintifik untuk caira baraiti (ni bahase saintifik saye) ,then, ke makmal untuk cek 'popo'..ape2 la, asalkan perut saye tak sakit dh..after dpt result, baru la pg jumpe dokter, dan saye bawak bersame kad saye tu..masuk2 bilik dokter:

Doc: Sakit ape? sambil die selak2 kad saye tu
Saye: sakit perot..
Doc: oh..period pain ekk..
Saye: ehh...tak la dokter..saye **caira baraiti**.. dlm ati kecil saye bkn nurse td ade tulis ke kat kad tu..
Doc: hooo ye...5x dah pagi ni ye..slalu kalau cmni kene buat ujian kat popo (doc tu takla sebut popo ni..huhu..saye je tuka nk bg sopan sket ;p)
Saye: ehh..dah buat dah..kan ade selit kat kad tu..ish dokter ni..
Doc: hoo..ok2..erm..mkn rendang ketupat byk sgt kot raye2 ni..heeh..ari ni keje x?
Saye: xla, smlm saye gi keje la dokter..xde beraye pon..keje, tapi ingat nak amik mc ari ni..
Doc: keje mane?
Saye: JKM
Doc: awk nk injection x? cepat sket hilang sakit perut tu..mkn ubat pon boleh ilang. tapi effect die lambt sket la..
Saye: Inject je la dokter..saye tak larat dh..
Doc: ok, pg bilik 4 untuk inject, nnt tgglkan IC, amik MC bilik 6..
Saye: ok, trime kaseh dokter

lepas tu saye pon gi la bilik 4 untuk inject..then, amik ubat..
nie la ubat2 nye..yg UlphaLyte garam tu..ishhhkk..sangat la xsedapnyer...1 hari smlm saye dok berulang ke toilet..hari ni ok la sket..tp masih sakit2 perot..sume tegur muke ku pucat.. (-_-) banyak kehilangan bendasing dan bendalir kot..;p

Sunday, September 27, 2009

< Weekend 26 September 09 >

Hari ni lambat 8 minit smpai opis..tu la gatai2 mase bulan pose nk tuka WP, sebulan ni la masuk 7.30 balik 4.30..tapi yg beshnye lik awai..ekekeke..kenape tah malas sgt nk gi opis ari ni..bukan nye first day pun bekerje after raye ari tu..tah la...snang cite ari2 mls la.. ;p



ermm..nak cite alkesah ari sabtu ari tu..mule2, planning nk gi anta map kat kedai kad..tup tup dpt msg, "mama ajak gi Shah Alam, tempah baju"..aik dlm ati saye, tempah baju ape ek..sbb ari tu dh book lace kat jakel, rasenye tak amik lagi..takpela..ikot je la..lame tak gi shah alam..hui..dh la panas terik ari tu..smpai di Plaza Alam Sentral, trus je menuju ke butik tu..tak smpat pon tgk name butik tu..kekeke..my mil ari tu dh pnah pg..and berkenan dgn 1 baju tu..mase tu baju tu ngah di jahit beads..so that day kiteorg pg, baju tu dh pon siap..dan saye diminte menerai baju tu..ahahha..saye ke? ke akak die? hurmm..sape2 la..try punye try..nmpak cun jugak baju tu..cume kaler tu masih buat diriku keliru..seswai ke..tp dorg sume ckp ok..termasuk mr tunang..so dgn kompiden nye saye pon ok je la..keke..my sil try design yg same, tp different color..huhuhu..cam kembar plak kami..dh la org kate muke kiteorg nk same..(hurmm..org la yg kate..saye tak nmpk plak kesamaan tu ;p)



so, sbb saye dh mls nk pk, kompem la saye amik baju yg itu..sbb kalo nk beli kain yg dh dekat RM1.5k sepasang, then nak anta jahit lagi..huuu..ape cer..bazir banget tuh..so, my mil ckp, kensel la baju kat Jakel tu..nnt deposit makcik wat beli baju nk pakai time knduri la..hehe..hurmm,tp fesyen tudung tatau lagi mcm mane..my sil decide nk pakai tudung ct..tp saye takot dengan ketembaman muke saye ni tak seswai..owner butik tu kate, takpe..leh wat shading lebih sket..huhu..tah la..saye skang ngah search2 gmba fesyen2 tudung ct ni..pstu assistant kat kedai tu pon amik la measure badan kami..time measure saye tu, ade ke die ckp keciknye punggung..hurmm...akak ni bia betoi..tali tape tu betol ke x..jgn slh measure dh..huhu..lain jadi lak..



**pic from Google**



cmni cantek ke..



**pic from Google**


pas dh book, perjalanan diteruskan ke SACC Mall..singgah mkn kat Secret Recipe...ni la hasilnye..kat blakang tu nmpak x dinosour..kekek..pusing2 SACC, trus kami pulang..;)

Thursday, September 24, 2009

Salam Aidilfitri



Rasenye tak terlambat lagi nk wish, Selamat Hari Raya AidilFitri, Maaf Zahir dan Batin..



Hari ni dh stat keje balik..mood tertinggal kat kampung halaman lagik tauu..huhuh..ari ni kat department ni ade 3 org je..CC, saye dan Pengarah..eehhe..kalo takde Pengarah, kompem saye dh memonteng lik umah terus..smlm balik dari kampung bersame2 tunang tercyg ngn my fmil ngn due adik nye..mak abh ngn kakngah tatau la blk ari ni@ esok..sbb dorg kepenatan majlis bertunang mkck aku..so sbb aku ngn Mr E keje ari ni..terpakse la balik dulu..
raye kali ni besh..kiteorg gi swimming..(wlpn tatau swim :p) dh la kene pakai suit die..ingt takyah..nasib ade baju yg ala2 baju renang tu..ekkeke..org tu bukan tau pon..ha..jgn la ingt pakai baju renang yg cekci tu..huhu..skang kan ade baju renang muslimah..ekke..cian my kazen 2 org tu..xdpt mandi..kene mandi kt tmpt budak2 je kalo tak pakai baju renang..pasni kene beli la plak ek baju renang..ehehhe..pstu aku gi wat treatment rambut..and semalam (Khamis 240909), makcik aku (adik abah yg bongsu) bertunang.. alhamdulillah berjalan lancar..dan hari langsung nye pd 22 November 09..2 mgu sblm majlis ku..
banyak gmba nak upload..tapi tak bawak pulak cable pulak..ish...tengah free ni ade je yg lupe nk bawak..kalo tak besh dh nk donlod lagu, uplod gmba..huhuh..

Friday, September 11, 2009

Membebel Versi 1

hurmm...hari ni aku kene gi miting yg adhock tbe2 minit kat aku..wth!!!!
dgn aku tatau pape, asal aku kene pegi..padahal ade 5 name yg di bagi..and ade sorang senior lagi dr aku..die yg minit kat aku soh aku pegi..dh la aku tatau pape..tbe2 kene pg, pastu die kate nnt terangkan la kat die ape yg ade dlm miting tu...ape yg kene buat Isnin ni..asal Vitamin M sangat..xleh ke pg je due2..
by the way, majlis tu hari Isnin ni kat Hilton..so dorang wat briefing la sket..tapi yg tak memuaskan ati aku care dorang tu..bahagian lain leh je pg beramai2..ni serahkan kat aku bulat2..lantak korg la..aku buat ikot pale aku je la..tapi besh kat sane..dpt beg yg cantek yg khas utk YB dan urusetia.. *wink wink* =)

Thursday, September 10, 2009

11 September 2009

11 Sept ari ni..ingt x pe yg jadi mase tarikh nih???huhu..


hurmmm..aku smpai opis agak lmbat dari biase..tapi still b4 7.30..ari ni sampai 7.21am..jem kat jalan wahyu..ingatkan xcident.rupenye tutup 1 jalan sbb kerja2 mengorek sedang dijalankan..haihhh..nasib smpat sampai..aku dlm kete dh pk dh alasan ape nk letak kat E-Jari tu nnt ..uhuhuh..


baru aku teringat yg aku lupe nk update aku membooking catering ari Selase ari tuh..memule ingat tanak ikot mak ngan abah gi..tp pg je la..
lebih berpuas ati....so sepakat membawa berkat, kami memilih D-Selera Catering untuk menyediakan juadah2 di hari majlis itu nnt..kua jap dr opis dlm 10.30am..dh tu sesat lak tu..huhuh..xbape arif jalan2 kat Cheras tu..keke..asik keje meng'U-Turn' jek..tapi, akhirnye..sampai gak dalam sejam cmtu..huhuh



Hopefully the foods will be ok+ sedap..sbb ni tak try pong..sbb bulan pose..byk dh penuh, so tanak tgu2 dh, trus je booking..pakej2 yang ditawarkan menarik juge~nasib aku pg..sbb pilihan kaler2 scallop tu dibuat oleh aku sndiri..pening gak tgk macam2 jenis kaler orange..Then, aku tambah videografi kat die..RM1k utk majlis nikah dan sanding..huhu..memule ingt tanak amik videographer..nak rekod sndiri, tapi takot tak bpe menarik video tu lak..mcm ari tu, time abg aku nikah..tak dgr pon sore die..samar2 je..tu aku riso tu..las2 amik gak la.. =)

lepas lik dari D-Selera, lik opis semula..heheh..

Wednesday, September 9, 2009

-Nape Hari Nie Sangat Bosan di Opis-




Hari nie terase sgt bosannn kat opis..kenapekah? bukanla maksud aku ari2 sblm ni tak bosan, tp ari ni berganda2 bosannye..




Tadi dah berjalan2 dgn Mr E ke Jalan TAR untuk membeli keperluan2 untuk menjahit tudung..then, pg ke Semua House untuk cuci mate kat RATU..kot ade tudung CT yang dah bermanik2 nak di pakai time nikah..tp malangnyer takde..kaler2 lain saje yg ade..hurmm..menambahkan lagi kebosanan yg ade..hukhuk..
hurmm..pastu, sebelah mate saye merah laa..adekah saket mate?isk2...
k la..sambung next time.. no idea nk merepek lagi :)

Tuesday, September 8, 2009

Theme: Orange






Akhirnye kami sepakat memilih tema ORANGE di majlis saye ..macam fan Zahid AF2 tu..huhuhu..tatau la nape leh terlintas nk wat kaler orange ni...mintak2 ok kan?kekkeke..tapi bile tgk orange+hot pink ni, sangattt menawan kalbu..isk2..rugi plak tak buat baju kaler cenggini..tp takpela..bende lain kite leh mix+match kann...



Sunday, September 6, 2009

[Aktiviti Ahad 6 Sept 09]

Mak+Abah+Kak Ngah+ Kak Ann ke Jalan TAR, abh nk tuka seluar..kalo tak pk sbb nk gi buat kad kt LH Creative, sy pun nk ikot dorang..tp dh janji kate nk gi buat kad, tak jadi la ikot....tapi, Mr E cakap nk teman his mum berjalan2 di Romantika Slyg Mall skejap. so sy pon ikot la..mesti nk borong sakan ni..huhu..kalo mak die dh pg situ, mmg dasat bershoping..dekat 1 jam lebih kat situ, n dekat Rm200++ abis dekat Romantika tu...rasenye nexweek je la wat kad..

kami meneruskan perjalanan ke Jalan TAR pule..huhu..my future mil (f-mil)nak cari tudung raye..stret ke Ariani..ramainye org.. test2 gak tudung kat situ..huhu..f-mil cari selendang..ade yg berkenan, tp harge die mak oiii RM600..ingtkan Rm200.tag price kat atas tu RM259 with 20%..rupenye tu harge selendang lain..my f-mil pon melepaskan frustated die kat manager ariani tu, sbb kat selendang tu sndiri tak letak tag price..mane customer nk tau d' exact price kann.. manager die bg discount till tinggal Rm400 selendang tu..tp still mahal woo..kami terus blah ke Jakel plak..

kat Jakel, mak die bershopping langsir, saye dan Mr E ke tingkat baju2 pengantin..nak cari baju pengapit..yg ari tu ade pesan kat kwn saye,Fara @ Jakarta, mak soh saye buat hak milik saye..naik2 terus nampak 1 pakej yg sgt menarik..2 mtr lace+4mtr lining+4.5mtr baju melayu= RM150..wahhh..berbaloi2..hehe..terus gi pilih kain, nasib ade kaler krim lagi..but no so krim la..lace die tu macam ade kaler2 light ijau sket..tp bile letak lining krim, look mcm krim dh la..tak kesah la..bodek2 akak SA tu.. dapat Rm140, mintak Rm130 die xbagi..(-_-) my f-mil try selendang chiffon beaded kat situ, dan borong skali 3 helai..and die mintak lagi diskaun untuk my baju pengapit..yeayyy! dapat Rm130.. :))

kami pun meninggalkan Jakel ngan hati yg berbunge..

[Lagi pasal berat badan & Aktiviti Hari Sabtu]

Setelah hari ke 17 berpose, berat paling akhir aku timbang sabtu ari tu 52.5 kg...payah toi nk mencapai angka 4+ ni...(-_-)

ape ek nk update slepas sekian lame tak sempat2 nk mengupdate..huhu..


sabtu? pergi ROMANTIKA kat Slyg Mall beli dulang utk hantaran..pusing2, jadi tatau nk beli pe..rambang toi mate..last2 beli 1 dulang kaler putih RM29..ari tu dh beli yg kecik RM19, now beli yg sederhana..survey2, sarang burung, basikal..tp tengah dok pk ape yg nk diletakkan dlm tu ekk..kene buat listing betoi2 nih..

lepas tu, ke GIANT, beli brg2 nak wat kentang+ikan bilis berlada..resipi future mil..ari jumaat ari tu die buat smbil sy ngn kak adha(mr E SIL) tolong goreng ikan bilis, potong kentang..terus rase teruja nk test kat umah =) tbe2 Mr E request nk sy buat Kek Chocolate Moist...hhuhu..beli barang2...telur+tepung naik sendiri..n teringat, pg kedai yg mmg jual brg2 wat kek+ kuih ni besh gak memborong..kami pon TERJAH la ke sane name kedai pe tah....kat sane, sy rase nk beli mcm2..sy pon mik buttercup+plate nk letak kek+choc rice+spatula pnjg(toi ke name die spatula)??+ Kotak. Maka, malam tu pon memulakan operasi membakar kek..

** gambar ihsan Google**