Thursday, August 27, 2009

:Berat badan:


hurmmm..nk trunkan berat ni jadi 49kg..kalo x pon 50kg pon jadi la...leh ke aku ni..ari tu first2 timbang..55.4kg, then smgu kemudian trun ket je..55.2kg...las week timbang (pakai penimbang yg masuk 20sen tu kat S.Mall..mmg slalu aku menimbang kat situ..hehe)...terkejotnye haku..53.8kg??kekeke..2x aku timbang..takot slh ke kan...pstu suruh Mr E timbang..60kg..meaning, betoi la berat aku dh trun...baru 4 ari pose tu..tp, lately macam makan byk je time berbuke,,cume masih lagi bertahan dgn tak bersahur la..skang dh 7 ari pose..nnt nk gi timbang..brape plak berat..naik @ trun...isk2...
badan macam model kat bawah ni cunnn sgt! berangan la nk badan cmni..huhu..nak kene berlari pusing padang 2 round tiap2 hari kot..(-_-)

**pic from Google**

Kisah 27 Ogos 2009

Ari ni saye MC atas sbb2 munsabab perot meragam..bih isi perot ku..huhu..dh alang2 mc, nk gi la wat HIV test..almaklum la..cuti bukannye byk sgt kann..huhu..so around koi 2 tu dh smpai di perkarangan Klinik Selayang Baru..tgu pintu die bukak.. hurmm..pelik gaks, klinik pon ade tutup 4 lunch ke??
bile pintu dh bukak tu, kiteorg pon serbu kaunter tnye sal HIV test..tbe2, die ckp.." kene wat appointment"..*#&*^$*&(%..bile plak ade kene wat appointment nih...abg edi tak ckp pon ade kene wat appointment..lia pon takde ckp..hishhh!!! menggelabah la kiteorg..mls nk wat keje 2,3 kali...takkan nk wat appointment, nnt nk kene cuti plak lagi..aisehhh..
pstu, kteorg pon tepon Keramat, die kate utk area Hulu Kelang je..ha, sudah! las2 kami serbu gak keramat tu..lantak la..smpai2 sane, isi borang..then menunggu..Mr E turn first..after around 15minutes..lame gak..intai2 sket..Mr E pon abih, my turn plaks..nurse tu kuarkan alat die..die amik jari manisku ni..tapppp!!!! adoii laa..isk2..sakitnye2..ingtkan skt sikit je..ni bise bangattt! tak bg signal pon kate sakit..ingt cam gigit semut..ni cm kene gigit kucing je..hurmmmm...
dah sudah tu..die nk mik drh..utk ujian Talasemia..sel drh putih lebih tu..saye dh start nerbes dh..tp sembang2 dengan nurse india tu..( ingat tak entry b4 ni, yg ckp pasal HIV test jugak..org yg same)..sambil die cari2 urat yg bakal di cocok...sy pon bgtau die..'mmg susah nk cari urat saye ni..huhu..dlu mase nk mik drh sbb suspek denggi pon same gak..' akhirnye die jumpe..pstu, die pon cocok..sy tanye die, ' kua x drh? sbb yg dlu mase saspek denggi, cocok2, darah tak kuar..bpe kali cocok..'.smbil saye intai tmpt die cocok tu...'kua, mst kua, kalo sy cucuk kali ke-2, hati saye sakit..' hehe..kelaka lak nurse nih..dh setel mengeluarkan darah saye tu, die kate bwk ni gi makmal..time tu pale saye dh berpusing2..pening yg amat..las2 pengsan....ahahha...camne la leh pengsan ni..badan mmg tak berdaye langsung..ingt nk tahan..malu plak la pengsan kat situ..padahal amik drh ket je..tp tak leh gak..nurse tu amik air, lap kat muke..heheh..Mr E pn dtg situ, bg result die dr makmal..then nurse tu tanye,
tu bf u ke? tunang sy..die tatau ke u pengsan? ntahh..time tu la mr E sedar muke sy dah pucat...hehe..die tlg antakan sampel drh sy gi makmal..sy dh tersandar kat situ..tgu ok sket..huiii..malu betol,dh la ramai org kat situ dok tnye2 sal nk mik drh..
dapat dh result sy...due2 ok..below line katenye..alhamdulillah..kami pon beredar, dgn saye yg masih lesu..**psstt: kawan2, jgn tiru mcm saye yee..**

Monday, August 24, 2009

Banyaknye lagi tudung nak wattt

aisehhh...weekend ari tu baru dpt siap kan 2 helai tudung dak kecik yg di jage oleh my future mil..belambak2 lagi tudung...lia, kak su punye..mummy punye lagi..nk wat untuk nikah lagii...tidakkkkk...ade 2 bondot beg kain lagi..sempatkahh??

Wednesday, August 19, 2009

Al kisah H.I.V test

Ingat nak cuti mgu depan nak wat HIV Test..tapi ari ape ekk..
31 ogos cuti..ari isnin..dapat cuti ari jumaat besh gak..4 ari cuti..*wink* :p
ari tu dh pg 4 the first time..klinik kesihatan kat keramat..dekat ngn JJ AU yg baru tu..itu pon tak sengaje pg..sbb motif utame nk gi JAIS amik borang..dh la tak tau tmpat JAIS tu..main redah je..siap2 benti tanye stesen minyak 2x lagii..
smangat..time tu MC. dh la pg lambat..ni emi aka incik tunang saye la ni..mentang2 cuti, bangun dekat 3/4 ari..huh!
mule2 gi JAIS dlu, amik borang die terangkan sket2..pstu die soh gi klinik tu nk wat trus pon leh..sbb valid 6 bulan..tu la pg sane2 smpai nampak notis HIV TEST 2-4 petang..alaaaaa...frustnyee ..mase sampai tu 4.10 ptg..isk2..
pastu nurse yg jage kaunter tu ckp..' dah tutup la adik, lain kali datang awal sket aa..ramai..koi 2 sharp dh ade sini..adik duduk mane?' saye pon jawap ' Selayang'..'oh Selayang, dekat Klinik Kesihatan Sg Tua ade'...haiya akak...saye tau laa..ni saje saye singgah..
so mintak2 nexweek nk gi ni dpt la setel HIV test and pastu leh setel borang2, saksi2 ngn tok kadi...

Tuesday, August 18, 2009

Meeting di Pagi hari

Hari ni awal2 pagi dh ade meeting....hurmm..banyak nak kene setel nih..payah tol jadi org tgh.. nak kene call and bile meeting report..ari ni tak perasan cepat tol mase berlalu..tgh2 setel nak tuka WP time bulan pose ni, tup tap tup tap..dah koi 1..hehe..agak blurr ari ni..nasib tak pakai blazer pg lunch...ahahah...lunch@ Ani Sup Utara ari ni..makan bihun sup..dap2..


**source Google**

Senarai Semak Pengantin Perempuan dan Lelaki

Hari tu beli majalah Pengantin edisi bulan brape ek..tak ingat..ade list kan senarai semak ni..hurmm..jom kite tgk..
12 bulan hingga 6 bulan sebelum
  • Pilih tarikh dan waktu bernikah
  • Pilih lokasi dan waktu jamuan serta membuat tempahan
  • Memesan lokasi dan waktu upacara persandingan berlangsung
  • Menentukan gaya serta tema majlis persandingan
  • Mengatur bajet
  • Pilih penyelaras majlis perkahwinan yang terbaik bagi menata majlis anda
  • Pilih juru andam
  • Pilih katering
  • Pilih jurufoto dan juru video
  • Pilih kedai bunga serta penghias lokasi majlis
  • Pilih cincin pernikahan
  • Pilih muzik
  • Pilih kek pengantin
  • Pilih kad jemputan
  • Menghadiri kursus perkahwinan


Tips : Tempoh sebegini membolehkan anda membuat lebih byk survey untuk memilih apa yang memenuhi citarasa dan yg paling penting budget anda. Pilihlah tawaran yang terbaik dengan harga yg berpatutan


4 bulan sebelum
  • Menyediakan semua urusan persandingan (membayar deposit, pergi memilih dan menyedang pakaian serta tinjau lokasi majlis)
  • Pilih dan tentukan semua kelengkapan perkahwinan (undangan, kek pengantin, bunga pegang, penghias majlis, gubahan hantaran, juru gambar, juru video, muzik)
  • Menghubungi Kadi atau imam dan Pejabat Agama Islam Menghubungi saksi pernikahan
  • Memesan buah tangan untuk tetamu
    Merencana bulan madu

Tips : Sekiranya anda baru merancang majlis anda pada tahap/ tempoh ini, pertolongan kawan2 atau saudara mara yang baru melangsungkan perkahwinan mereka amatlah diperlukan. Cuba bertanya contact number khidmat perunding majlis, pengubah hantaran dan kedai2 pengantin. Percayalah info2 tersebut banyak membantu anda

2 bulan sebelum

  • Mula menyenaraikan nama dan alamat pada kad undangan
  • Buat perancangan majlis bersama pengacara majlis agar ia berlansung dalam suasana tenteram
  • Mengatur tempat tinggal bagi saudara mara dan rakan terdekat yg datang dr jauh
  • Merencana bulan madu
  • Mengatur sesi pengambaran di studio
  • Membeli hadiah untuk mereka yang terlibat dan org tua
  • Memilih cincin

Tips : Bantuan dr ahli keluarga adalah amat diperlukan pada ketika ini. Mintalah bantuan mereka bagi meringankan kerja2 anda

1 bulan sebelum

  • Mulai mengirim kad undangan
  • Pastikan cincin anda dalam ukuran yg betul
  • Pastikan barang2 untuk hantaran anda sudah dibeli
  • Memastikan semua urusan persandingan dan kelengkapan perkahwinan sudah selesai diaturkan

Tips : Selalulah berhubung dengan penata majlis anda agar mereka tidak lupa tugas mereka terhadap anda. Sesetengah penata majlis sgt2 sibuk terutama di musim kenduri kahwin. Built good relationship with them. Good relationship sgt2 membantu anda terutamanya pada hari majlis berlangsung

2 minggu sebelum

  • Berikan tarikh sesi pengambaran kepada juru gambar
  • Memilih muzik
  • Mengirim undangan
  • Mencuba cincin dan pastikan ukuranya
  • Bertenang

Tips : Pada tahap ini debaran makin terasa. Cuba bertenang dan berilah ruang pada diri anda. Apa kata keluarlah melepak bersama rakan2 anda. Lupakan seketika kesibukan anda dlm membuat persiapan

1 minggu sebelum

  • Menyelesaikan semua urusan kerja dipejabat sebelum bercuti
  • Hindarkan konflik.Tenangkan hati
  • Istirihat yg mencukupi
  • Kunjungi spa

Tips : Waktu terbaik utk mengunjungi spa. AWAS bg yg berkulit sensitif. Hindarkan kaedah pemutihan kulit kerana takut kulit anda akan mengelupas dan menimbulkan masalah pd hari berlangsung nanti. Banyakkan berselawat dan berdoa, mohon majlis berjalan lancar dan diberikan kesihatan yg baik. Saat ini konflik sering terjadi diantara pasangan. Minimumkan pertemuan anda. Disamping itu boleh membuatkan anda berasa rindu padanya dan tidak sabar menunggu hari bahagia

Hari Perkahwinan

  • Pastikan anda rehat dan makan dengan secukupnya
  • Mandi sebersihnya agar anda segar
  • Senyum selalu

Tips : Hari bahagia anda telah pun tiba! Ini lah saatnya. Pasti anda mahu kelihatan berseri-seri. Seeloknya berinailah sehari sebelum hari perkahwinan. Berinai pada malam perkahwinan membuatkan badan bertambah letih dan muka menjadi sembab keesokkannya. Walau mcm mana cantik pun anda mekap mata yg letih sukar disembunyikan. Serahkan semua kerja2 perkahwinan pada ahli keluarga dan org2 yg anda tugaskan. Anda hanya perlu fikir andalah RATU SEHARI pd hari bahagia anda

"Penyatuan Cinta Dua Jiwa"

Salam n
Welcome! Welcome!

Blog "Penyatuan Cinta Dua Jiwa" dibuka untuk coretan/nukilan/bebelan saye sbb
saye suke bace blog2 mereka yg seangkatan dgn saye
in doing their preparation for the wedding..
disbbkan itu, saye pon tanak terkecuali in creating a blog untuk saye bebel2.. :))
tggl lagi 3 bulan 2 minggu 3 ari untuk saye bergelar seorang isteri..
bercampur2 perasaan ni..
semoga semua berjalan dengan lancar dan baik dan dirahmati Allah..Aminnn..