Tuesday, December 8, 2009

Alhamdulillah

sori la korang, lmbt sangat hapdet blog. honeymun mood lagi.. :p tp ari ni dh masuk opis..boleh tak kalo nk honeymun mood lagi? malesnye nk gi keje,dh lame cuti bersuke ria..huhuhu. ermm, alhamdulillah, dgn skali lafaz saye telah sah bergelar isteri kpd Mohd Nazmi pd 5 Dis 09 :) MRS NAZMI ..eheheh..

Kak awin dari Seindah Wajah pukul 8.30pg dah sampai umah saye..same to photographer, videographer..lega saye, sbb kak awin ngn videographer tak pernah lagi menjejakkan kaki ke umah saye..tp kak awin berjaya sampai tanpa sesiape pon jemput die kat mane2..huhu.. videographer plak, abg harun, abah gi jemput kat Selayang Capitol..hee

siap dalam pukul 10pagi..mmg Tuhan je tau betape nervesnye b4 nak bertolak ke Masjid tu..sblm tu ade sesi bergambar, sesi berlakon..xreti nye berlakon2 ni.. T_T

hurmm, ade 2 pasangan yg dinikahkan pagi tu tau. saye baru je tau pagi tu bile kawan saye, titien datang die kate ade lagi 1 pasangan .kesian pasangan lagi 1 tu..sejam menunggu kami.maafkan kami hehe. bukan sengaje lambat, saye harus setelkan hal2 lakonan saye dgn videographer dan sambil menunggu pihak lelaki yg baru bersiap2 dan menunggu ketibaan pihak masjid di rumah mereka.

pasangan yg dtg dulu dinikahkan, dah selesai turn kami pulak, nerves, gelabah, cuak..ape lagi perkataan yg sesuai..tbe2 terdgr suare abah melafazkan ' Mohd Nazmi ...., dan mr tunang (pd ketika itu la) menyahut "saye". "aku nikah akan dikau dengan anak perempuan ku, Fauzilawati .... dengan mas kahwinnya ... tunaiiii..." dan dengar suare si die menjawap.." aku terima nikah Fauzilawati....dgn mas kahwinnye....tunaiii.." dan saye mendengar ustaz membace doa tande selesai sudah ijab kabul. hanya Allah je tau betape bercampur baur perasaan time tu..alhamdulillah. syukur.

caye tak korang, saye tak nangis pong time tu..terer kan saye menahan, sbb saye tau kalau saye nangis, mate, idung, muke sume akan merah menyala..abis la mekap saye tu nnt..so dgn kuatnye saye berjaye menahan perasaan dan air mate dr mengalir.. FUhhhh~


makan2 dibuat dirumah saye, makanan di masak oleh pakcik yg saye amik mase bertunang ari tu, dan ditambah masak tempoyak ikan patin dimasak oleh kakak ipar saye.. :)



gambar utk tatapan sume..preview je dulu la..gamba dr henpon sndirik ;0



2 comments:

  1. wah tahniah!
    awak cantik dengan tudung vispera tu..

    ReplyDelete
  2. hehe..tq :) dh masuk contest die??

    ReplyDelete