Tuesday, October 27, 2009

Kerja Kawen~

38 hari lagi..skarang tengah progress menampal2 riben dan hiasan kat kotak nk isi coklat yg berjumlah 1000pcs..uwaaa..mcm nak nanges je buat mende ni..dh la nk mengasingkan kotak one by one tu payah..pdn muke aku..nk DIY sume lagi..huhuhu..tp, kerja yg enjoy..mengisi mase lapang..kalo boleh bawak gi opis ni, lagi menarik! heheh ..byk gmba dh amik..nk pre-view henpon, dulang2 yg dh beli..tp biase la..asik terlupe je nk bawak kabel gi opis..huhu..
erm, smlm saye ke rumah makcu aka adik mak saye yg paling bongsu..anak nye kami pggl afiq yg sgt manje ngan auntie2 dan uncle2 nye , yg rajin melayan die..umur die 2 thun..die ni sgt aktif tau..kalo dtg umah saye, tak dok diam..huhu..kite yg tgk penat..kalo Mr Tunang ade, die la jadi mangse melayan afiq ni kesane ke mari..huhu. smlm saye singgah rumah makcu saye utk Mr Tunang tgk printer makcu yg problem..smbil Mr Tunang wat keje, saye dan makcu berstory-mory la..dan slh 1 cite nye, 1 hari ni, makcu saye berkate ngan afiq ni; 'adik, auntie ngan uncle nak kawen(kami la tu), kepak2 gebum2..' makcik saye buat intonasi bunyi kompang, ye la budak kecik 2 tahun mane tau kawen tu ape kan..dan afiq tu jwp; 'tanak,tanak'..huhuhu..saye pon tatau ape maksud die tanak..saye tanye die lagi smlm, saje nk dgr scr live; 'adik, auntie ngan uncle nak kawen'..die jawap lagi, 'tanak,tanak'..huhu..kenapakah?? tatau la die phm ke x..dan kami pon tak phm kenape..
~Semoga semua berjalan sperti yang dirancang dan dgn lancar dan diredhai Allah s.w.t.. Amin..~

No comments:

Post a Comment