Wednesday, September 30, 2009

MC 30/9/09




Sekali lagi, saye diserang sakit perot yg teramat2 sangat..buang air pagi tu saje (konon2 nk gi keje) dekat 6 kali..sampai lembik diriku ini (-_-)..lepas tu dgn perut yg memulas2..sakit pale, menyebabkan saye tak larat utk ke opis..saye pun mengajak mak abh ke klinik..pg klinik kerajaan pulak la..tp mak saye kate kalo klinik kerajaan ni agak susah nk dapat mc..hurm, tawakal je la..org mmg dh xlarat nk gi keje, kalo die xbg mc gak tatau la..sampai2 sane, mcm2 peringkat ade, dr amik nombor ke kaunter daftar, ke kaunter cek tekanan darah and tanye sakit ape..nurse tu tulis dlm kad tu bahase saintifik untuk caira baraiti (ni bahase saintifik saye) ,then, ke makmal untuk cek 'popo'..ape2 la, asalkan perut saye tak sakit dh..after dpt result, baru la pg jumpe dokter, dan saye bawak bersame kad saye tu..masuk2 bilik dokter:

Doc: Sakit ape? sambil die selak2 kad saye tu
Saye: sakit perot..
Doc: oh..period pain ekk..
Saye: ehh...tak la dokter..saye **caira baraiti**.. dlm ati kecil saye bkn nurse td ade tulis ke kat kad tu..
Doc: hooo ye...5x dah pagi ni ye..slalu kalau cmni kene buat ujian kat popo (doc tu takla sebut popo ni..huhu..saye je tuka nk bg sopan sket ;p)
Saye: ehh..dah buat dah..kan ade selit kat kad tu..ish dokter ni..
Doc: hoo..ok2..erm..mkn rendang ketupat byk sgt kot raye2 ni..heeh..ari ni keje x?
Saye: xla, smlm saye gi keje la dokter..xde beraye pon..keje, tapi ingat nak amik mc ari ni..
Doc: keje mane?
Saye: JKM
Doc: awk nk injection x? cepat sket hilang sakit perut tu..mkn ubat pon boleh ilang. tapi effect die lambt sket la..
Saye: Inject je la dokter..saye tak larat dh..
Doc: ok, pg bilik 4 untuk inject, nnt tgglkan IC, amik MC bilik 6..
Saye: ok, trime kaseh dokter

lepas tu saye pon gi la bilik 4 untuk inject..then, amik ubat..
nie la ubat2 nye..yg UlphaLyte garam tu..ishhhkk..sangat la xsedapnyer...1 hari smlm saye dok berulang ke toilet..hari ni ok la sket..tp masih sakit2 perot..sume tegur muke ku pucat.. (-_-) banyak kehilangan bendasing dan bendalir kot..;p

No comments:

Post a Comment