Sunday, September 27, 2009

< Weekend 26 September 09 >

Hari ni lambat 8 minit smpai opis..tu la gatai2 mase bulan pose nk tuka WP, sebulan ni la masuk 7.30 balik 4.30..tapi yg beshnye lik awai..ekekeke..kenape tah malas sgt nk gi opis ari ni..bukan nye first day pun bekerje after raye ari tu..tah la...snang cite ari2 mls la.. ;p



ermm..nak cite alkesah ari sabtu ari tu..mule2, planning nk gi anta map kat kedai kad..tup tup dpt msg, "mama ajak gi Shah Alam, tempah baju"..aik dlm ati saye, tempah baju ape ek..sbb ari tu dh book lace kat jakel, rasenye tak amik lagi..takpela..ikot je la..lame tak gi shah alam..hui..dh la panas terik ari tu..smpai di Plaza Alam Sentral, trus je menuju ke butik tu..tak smpat pon tgk name butik tu..kekeke..my mil ari tu dh pnah pg..and berkenan dgn 1 baju tu..mase tu baju tu ngah di jahit beads..so that day kiteorg pg, baju tu dh pon siap..dan saye diminte menerai baju tu..ahahha..saye ke? ke akak die? hurmm..sape2 la..try punye try..nmpak cun jugak baju tu..cume kaler tu masih buat diriku keliru..seswai ke..tp dorg sume ckp ok..termasuk mr tunang..so dgn kompiden nye saye pon ok je la..keke..my sil try design yg same, tp different color..huhuhu..cam kembar plak kami..dh la org kate muke kiteorg nk same..(hurmm..org la yg kate..saye tak nmpk plak kesamaan tu ;p)



so, sbb saye dh mls nk pk, kompem la saye amik baju yg itu..sbb kalo nk beli kain yg dh dekat RM1.5k sepasang, then nak anta jahit lagi..huuu..ape cer..bazir banget tuh..so, my mil ckp, kensel la baju kat Jakel tu..nnt deposit makcik wat beli baju nk pakai time knduri la..hehe..hurmm,tp fesyen tudung tatau lagi mcm mane..my sil decide nk pakai tudung ct..tp saye takot dengan ketembaman muke saye ni tak seswai..owner butik tu kate, takpe..leh wat shading lebih sket..huhu..tah la..saye skang ngah search2 gmba fesyen2 tudung ct ni..pstu assistant kat kedai tu pon amik la measure badan kami..time measure saye tu, ade ke die ckp keciknye punggung..hurmm...akak ni bia betoi..tali tape tu betol ke x..jgn slh measure dh..huhu..lain jadi lak..



**pic from Google**



cmni cantek ke..



**pic from Google**


pas dh book, perjalanan diteruskan ke SACC Mall..singgah mkn kat Secret Recipe...ni la hasilnye..kat blakang tu nmpak x dinosour..kekek..pusing2 SACC, trus kami pulang..;)

4 comments:

  1. ala dh kena puji nak salahkan tali tape plak.sudahla

    ReplyDelete
  2. Bloghopping dan sampai ke sini.Eh tarikh kita sama lah :) Heehe.
    nak tanya yang HIV test tu, kena amik borang kat negeri masing2 ke, tak payah? Just pakai klinik kerajaan punya borang je?
    Sebab ada dengar hari tu kata takyah amik borang dah..

    ReplyDelete
  3. same?ehhe..jom tuka2 link :) actually, borang HIV tu amik kat klinik..tp ade jugak negeri yg borg hiv tu amik kt pejabat agama..awk dok kt ne?

    ReplyDelete
  4. cik linda...betoi la..kot tali tape tu slh..takkan la punggung aku ni kecik..huhuhu..

    ReplyDelete