Thursday, February 12, 2015

Assalamualaikum W.B.T

Lame gile x post..tetibe rinduuuu pulak kite nk berblogging. muahaha!
btw, sume sihat ke? * ade ke lg reader blog ni* perasan je ko ziela hahahahha.. adui la...
insyaAllah, klu di izinkan, idea melimpah ruah, leh la corat coret lg kat sini.. ^.^


Tuesday, November 12, 2013

Assalamualaikum w.b.t :)

Lameeeeee nye menyepi.. ade ke reader lg blog nih? sorry sgt2 sejak keje tempat baru 2 tahun lepas, xsempat langsung nak jenguk ke sini.. *b4 tu pon sbenanye jarang2 sgt update kan* hehe.. lupe nak tgk, last post bile n pasal ape... insyaAllah pasni, nk try konsisten update..

btw, im mother of 2 now! hehe last update ank sorg lg.. now dh 2 org, nampak benau dah lame giler.. 
alhamdulillah, dikurniakan cahaya mate perempuan 9 bulan yg lepas.. sepasang sudah.. so pasni, kilang rest jap.hakhak.. 

oklah..nanti kite cite detail2 yg dah tertinggal jauh tu.hukhuk.. nak godek2 blog ni pon dah lupee camne..nk kene blajo balik lahh.hehe okkk

till meet again..byeeee :)

Tuesday, February 22, 2011

Mood: S.E.D.I.H

tadi mase lunch, kwn saye Su bgtahu dekat pejabat die ade emak muda anta ank nya yg baru berusia 7 bulan dgn alasan, dah tanak jage ank tu. sedih saye mengenangkan nasib baby tu.
ape la salah baby tu kan.
.kesian die.
.tak terkate dh.

.whatever.


22 Feb 2011, dh 2 bulan baru nk update post.. pemalas nye la ..huhu, tak reti nk cite ape.. bile ade cite, mood yilek! bile mood ade cite yilek! haha, alasan..! btw, sementare keje tak brape nk ade..bkn tak berape nk ade, tak berape ade hati nk buat, so..curik2 hapdet jap la..

Khalish now is 5 month 19 days old.. die da pandai meniarap. tapi bila dah meniarap sume nk buat dalam satu mase, nk angkat bontot, nk kedepan, camnee..las2 kepenatan golek balik terlentang smule. tak kesah la bucuk mama, asalkan kamu sihat menjadi anak yang bijak, soleh, taat kpd ibu bapa dan Allah S.W.T. mama khalish da start bg makan on 5 month. starting with puree.

Dimulakan dgn bismillah, mule makan dgn puree epal yang mama buat,epal dipotong dadu, blend epal, letak susu ibu sikit. dan blend! siap! eh, jgn lupe tapis! baby ni usus die lembut, kalo tak tapis risau terluke nanti. at first, Khalish tak reti lagi nk mam pakai sudu, tapi las2 nye suke die makan.

lepas tu saye beli kurma Ajwa (kurma Nabi) rendam kan dalam air panas supaya die lembut, dan lenyek2.. dan suap! Khalish sgt suke mkn kurma ni,kalau nk makan tu, mst buat suare...aaaammm..huhuhu. kalau abih, confirm nanges!

Lepas tu bg die mashed potato.. beli yg KFC, tp tak letak gravy nye..letak air suam sket supaya cair..
Haritu buat sendiri mashed potato ni..


Google

lepas tu dh bg Khalish biskut Farley juge..rendam dgn susu ibu.. ni pn khalish suke! bkn Khalish je suke, mama pn suke. hehe. dh sambar 1 sbb tak tahan bau die yg sedap tu.

Sy still bagi die mkn 1x je sehari.. tunggu cukup 6 bulan mama buat bubur nasi ye Khalish.. enjoy betol preparing food utk anak ni kan. rase seronok tgk die seronok mkn. die dah pandai buat bunyi sblm sudu masuk ke mulut..hehehe. kiut.. tak reti nk describe mcm mane. puan2 imagine la sndirik haha!

Wednesday, February 16, 2011

New Update

mai le singgah Shawls Collection jap :)
Shawl Curly baru
tq :p

Wednesday, December 29, 2010

Welcome 2011, Bubye 2010


Entri ketinggalan zaman. Huh! tak kesah la, janji ade entry,keke


azam 2010 dh tercapai ke?nampaknye azam nk mencari kerja tetap masih belum tercapai, saye masih di sini, alhamdulillah PM umumkan yang kami akan sambung lagi 1 tahun yang sepatutnye kontrak kami berakhir 31 Disember 2010. jadi azam ini akan ku angkot ke tahun 2011. supaya tercapai hendaknye azam ni. aminnn..


Alhamdulillah, syukur tahun 2010 menjadi tahun yang kedua ku yang paling bahagia setelah tahun 2009, saye bergelar seorang isteri, dan untuk tahun 2010 saye bergelar seorang ibu..


5 Disember 2009



3 September 2o10

happy with my new life, with my son, yg dh masuk 4 bulan 3 jan aritu, mcm2 peel skang..tp arini die batuk! isk....sedih, tgk die batuk..jgn la jd mcm 2 bulan lalu...hopefully esok lusa sihat hendaknya. amin...


Wednesday, December 15, 2010

Jom Jom Jom

jom singgah Shawls Collection =) cuci mate je pn takpe